Velmi netradiční dezert! Pivo zajistí, aby bylo těstíčko lehké a nadýchané, a přitom z něj není téměř vůbec cítit.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
180
g
pivo světlé
250
ml
vejce
2
ks
žloutky a bílky zvlášť
sůl
špetka
jablko
5
ks
olej
na smažení
moučkový cukr
4
PL
skořice
1
ČL
mletá
Postup
1
V misce prošlehejte mouku s pivem, žloutky a solí. Těstíčko nechte čtvrt hodiny stát. Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na asi centimetrové plátky. Ušlehejte bílky dotuha a vmíchejte je do těstíčka. Obalujte v něm jablka a smažte je dozlatova v rozpáleném oleji. Hotové kroužky odkládejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
2
V misce smíchejte moučkový cukr se skořicí a ještě teplé jablkové kroužky v něm obalujte. Podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů )
- Jablečné hody: 20 receptů s jablky(20 receptů )
Komentáře