Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Učíme se od mistra: Pomerančová marmeláda a konfitovaná kachna

kachni prsa
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Udělejte si poctivou domácí pomerančovou marmeládu. Šéfkuchař Tomáš Iltis z pražské restaurace Perpetuum vás k ní naučí i kachnu, která se rozplývá na jazyku.

Marmeláda od Tomáše Iltise obsahuje kromě kousků citrusů i kousky dýně a je určena k rychlejší spotřebě a pro uchování v lednici. Na její výrobu se totiž používá jen malé množství zkaramelizovaného cukru. Marmeláda vyniká výraznou, jemně navinulou pomerančovou chutí, kterou zajímavě doplňuje pravá vanilka. Tu lze podle chuti nahradit zázvorem nebo chilli papričkou. Je skvělá teplá i zastudena, k různě upravené kachně i jiné drůbeži, paštikám nebo jen tak k domácímu pečenému chlebu a brioškám. Skvěle doplní také zrající francouzské a jim podobné sýry.

Pomerančová marmeláda patří k tradičním anglickým pochoutkám. Dostala se tam v 15. století z Portugalska; nejprve kdoulová (kdoule je portugalsky marmelo), později pomerančová. Díky tomu se slovem marmeláda v Anglii označují jen výrobky z citrusů.

Návod na pomerančovou marmeládu krok za krokem a osvědčené rady šéfkuchaře přináší únorový Apetit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč