Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2944 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 487 g
Tuky 43 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté kachní maso dodá polévce skvělou chuť, byliny vůni, zelenina křupavost a nudle sytivost. Perfektní malý oběd!

Suroviny

nudle soba 200 g
hranaté
vývar kuřecí 1,5 l
zázvor (čerstvý) 5 plátků
čerstvý, tenké
červené, malé, čerstvé, rozkrojené, bez semen
limetová šťáva 2 ČL
citronová tráva 3 ks
koriandr čerstvý 3 snítky
stonky a lístky zvlášť
pečené, (prsíčka), i s kůží
jarní cibulka 4 ks
jemně nakrájená
koriandr čerstvý 1 hrst
sekaný, na ozdobu

Postup

1

Nudle uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.

2

Vývar přiveďte k varu, přidejte plátky zázvoru, čtyři poloviny chilli papriček a limetovou šťávu. Mírně povařte asi pět minut, aby se chutě propojily. Přihoďte citronovou trávu a stonky koriandru. Vařte ještě čtvrt hodiny; občas promíchejte. Přeceďte přes jemné síto a vraťte do hrnce.

3

Vložte pokrájené kachní maso i pokrájené jarní cibulky a asi pět minut spolu prohřejte. Rozdělte do misek, posypejte výhonky, sekaným koriandrem a zbývajícími polovinami chilli papriček.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

04.04.2008 20:05
mila redakce-v Japan NEEXISTUJE polevka s kachnou, citron.travou,limetka stava,coriander...to je vylozene THAILAND vareni! ziju v Japan,jsem z US a zila v Cesku, v Japan najdete RAMEN nudle/soup.ale s tenkym platky veprove moc jemne libove maso ,bouillon je DASHI,vyborny velmi zdravy s ruznymi zeleninkami ale jen v male davce,vse je velice vyvazene, krasne na pohled, a MOC zdrave-good luck u pristich receptu! Shirley
02.04.2008 09:13
Recept se nachází v příl. č.2/07, str.15

Apetit magazín