Japonská polévka s kachním masem

Japonská polévka s kachním masem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2944 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 487 g
Tuky 43 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté kachní maso dodá polévce skvělou chuť, byliny vůni, zelenina křupavost a nudle sytivost. Perfektní malý oběd!

Suroviny

nudle soba 200 g
hranaté
vývar kuřecí 1.5 l
zázvor (čerstvý) 5 plátků
čerstvý, tenké
chilli paprička 4 ks
červené, malé, čerstvé, rozkrojené, bez semen
limetová šťáva 2 ČL
citronová tráva 3 ks
koriandr 3 snítky
stonky a lístky zvlášť
kachna 1 ks
pečené, (prsíčka), i s kůží
jarní cibulka 4 ks
jemně nakrájená
výhonky mungo 60 g
koriandr 1 hrst
sekaný, na ozdobu

1 Nudle uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.

2 Vývar přiveďte k varu, přidejte plátky zázvoru, čtyři poloviny chilli papriček a limetovou šťávu. Mírně povařte asi pět minut, aby se chutě propojily. Přihoďte citronovou trávu a stonky koriandru. Vařte ještě čtvrt hodiny; občas promíchejte. Přeceďte přes jemné síto a vraťte do hrnce.

3 Vložte pokrájené kachní maso i pokrájené jarní cibulky a asi pět minut spolu prohřejte. Rozdělte do misek, posypejte výhonky, sekaným koriandrem a zbývajícími polovinami chilli papriček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

mila redakce-v Japan NEEXISTUJE polevka s kachnou, citron.travou,limetka stava,coriander...to je vylozene THAILAND vareni! ziju v Japan,jsem z US a zila v Cesku, v Japan najdete RAMEN nudle/soup.ale s tenkym platky veprove moc jemne libove maso ,bouillon je DASHI,vyborny velmi zdravy s ruznymi zeleninkami ale jen v male davce,vse je velice vyvazene, krasne na pohled, a MOC zdrave-good luck u pristich receptu! Shirley

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit