Japonská polévka s kachním masem

Japonská polévka s kachním masem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2642 kcal
Bílkoviny 111 g
Cukr 412 g
Tuky 43 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Šťavnaté kachní maso dodá polévce skvělou chuť, byliny vůni, zelenina křupavost a nudle sytivost. Perfektní malý oběd!

Suroviny

nudle soba 200 g
hranaté
vývar kuřecí 1.5 l
zázvor (čerstvý) 5 plátků
čerstvý, tenké
chilli paprička 4 ks
červené, malé, čerstvé, rozkrojené, bez semen
limetová šťáva 2 ČL
3
citrónová tráva
koriandr 3 snítky
stonky a lístky zvlášť
kachna 1 ks
pečené, (prsíčka), i s kůží
jarní cibulka 4 ks
jemně nakrájená
výhonky mungo 60 g
koriandr hrst
sekaný, na ozdobu
1.  Nudle uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.

2.  Vývar přiveďte k varu, přidejte plátky zázvoru, čtyři poloviny chilli papriček a limetovou šťávu. Mírně povařte asi pět minut, aby se chutě propojily. Přihoďte citronovou trávu a stonky koriandru. Vařte ještě čtvrt hodiny; občas promíchejte. Přeceďte přes jemné síto a vraťte do hrnce.

3.  Vložte pokrájené kachní maso i pokrájené jarní cibulky a asi pět minut spolu prohřejte. Rozdělte do misek, posypejte výhonky, sekaným koriandrem a zbývajícími polovinami chilli papriček.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit