Šťavnaté kachní maso dodá polévce skvělou chuť, byliny vůni, zelenina křupavost a nudle sytivost. Perfektní malý oběd!
Suroviny
nudle soba
200
g
hranaté
vývar kuřecí
1,5
l
zázvor (čerstvý)
5
plátků
čerstvý, tenké
chilli paprička
4
ks
červené, malé, čerstvé, rozkrojené, bez semen
limetová šťáva
2
ČL
citronová tráva
3
ks
koriandr čerstvý
3
snítky
stonky a lístky zvlášť
kachna
1
ks
pečené, (prsíčka), i s kůží
jarní cibulka
4
ks
jemně nakrájená
výhonky mungo
60
g
koriandr čerstvý
1
hrst
sekaný, na ozdobu
Postup
1
Nudle uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.
2
Vývar přiveďte k varu, přidejte plátky zázvoru, čtyři poloviny chilli papriček a limetovou šťávu. Mírně povařte asi pět minut, aby se chutě propojily. Přihoďte citronovou trávu a stonky koriandru. Vařte ještě čtvrt hodiny; občas promíchejte. Přeceďte přes jemné síto a vraťte do hrnce.
3
Vložte pokrájené kachní maso i pokrájené jarní cibulky a asi pět minut spolu prohřejte. Rozdělte do misek, posypejte výhonky, sekaným koriandrem a zbývajícími polovinami chilli papriček.
Komentáře