Japonská polévka s kachním masem

Japonská polévka s kachním masem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2642 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 412 g
Tuky 43 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté kachní maso dodá polévce skvělou chuť, byliny vůni, zelenina křupavost a nudle sytivost. Perfektní malý oběd!

Suroviny

nudle soba 200 g
hranaté
vývar kuřecí 1.5 l
zázvor (čerstvý) 5 plátků
čerstvý, tenké
chilli paprička 4 ks
červené, malé, čerstvé, rozkrojené, bez semen
limetová šťáva 2 ČL
3
citrónová tráva
koriandr 3 snítky
stonky a lístky zvlášť
kachna 1 ks
pečené, (prsíčka), i s kůží
jarní cibulka 4 ks
jemně nakrájená
výhonky mungo 60 g
koriandr hrst
sekaný, na ozdobu
1.  Nudle uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.

2.  Vývar přiveďte k varu, přidejte plátky zázvoru, čtyři poloviny chilli papriček a limetovou šťávu. Mírně povařte asi pět minut, aby se chutě propojily. Přihoďte citronovou trávu a stonky koriandru. Vařte ještě čtvrt hodiny; občas promíchejte. Přeceďte přes jemné síto a vraťte do hrnce.

3.  Vložte pokrájené kachní maso i pokrájené jarní cibulky a asi pět minut spolu prohřejte. Rozdělte do misek, posypejte výhonky, sekaným koriandrem a zbývajícími polovinami chilli papriček.

Komentáře

Anonym

mila redakce-v Japan NEEXISTUJE polevka s kachnou, citron.travou,limetka stava,coriander...to je vylozene THAILAND vareni! ziju v Japan,jsem z US a zila v Cesku, v Japan najdete RAMEN nudle/soup.ale s tenkym platky veprove moc jemne libove maso ,bouillon je DASHI,vyborny velmi zdravy s ruznymi zeleninkami ale jen v male davce,vse je velice vyvazene, krasne na pohled, a MOC zdrave-good luck u pristich receptu! Shirley

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit