Základní techniky molekulární gastronomie

sdílet:
‚Obyčejné‘ vaření už vás nebaví? Osvojte si základy molekulární gastronomie a proměňte svoji kuchyň v čarodějnickou laboratoř.

Na kurzu vaření se naučíte pracovat s látkami, které vám umožní měnit texturu jídla a připravit pokrmy nevšedních tvarů a konzistencí. Pěna ze svíčkové na smetaně nebo zeleninová polévka ve tvaru želé vám možná znějí jako menu budoucnosti, vy se je však můžete za pomoci lecitinu, alginátu sodného, meltigelu a dalších neobvyklých přísad naučit připravovat už nyní. Kurz povede Vladislav Stuparič, majitel kuchařského studia Atelier Culinari.

Menu kurzu:

  • lehké pěny (espuma)
  • vzdušné pěny (air)
  • perly (sphere)
  • ovocný kaviár
  • ovocné a zeleninové špagety
  • ovocné a zeleninové želé rolky

Co: Kurz vaření   
Kdy: 8. února 2010
Kde: Atelier Culinari, Zenklova 117/62, Praha 8
Za kolik: 1790 Kč
Info: www.atelier-culinari.cz
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit