Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3x šneky z tortill
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2980 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 354 g
Tuky 117 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šneky z tortill zvládnou umotat i děti. A je jen na vás, jestli vyberete jen jednu variantu nebo všechny tři. Slaných i sladkých variací ovšem pochopitelně existuje celá řada a do tortill tak můžete zamotat vše, co máte rádi. 

Suroviny

Na šneky z tortill s klobáskovou náplní
tenká, bavorská
česnek 1 stroužek
drcený
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
hořčice dijonská 1 PL
nebo dle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
25-30cm
Na šneky z tortill s hummusem & špenátem
25–30cm
hummus 150 g
kupovaný nebo domácí (viz odkaz v postupu)
pepř
čerstvě mletý nebo chilli vločky
nebo čerstvý kozí sýr, rozdrobený najemno
na tenké plátky
Na šneky z tortill nasladko
25–30cm
jemného či křupavého – podle chuti
malinový džem 4 PL

Postup

Šneky z tortill s klobáskovou náplní

1

Na středním až silném ohni rozehřejte pánev a opečte klobásky dozlatohněda a aby byly propečené. Pak je opatrně nakrájejte na kusy, položte na papírové utěrky a nechte osušit i vychladnout.

2

Mezitím smíchejte vařečkou v misce čerstvý sýr, česnek, jarní cibulku, hořčici a pepř, popřípadě i sůl podle chuti. Vychladlé klobásky nasekejte nadrobno. Ochuceným sýrem namažte tortilly, posypte klobáskami, srolujte jako koberec, položte spojem dolů a ostrým nožem nakrájejte na špalíky. Zabalte s sebou.

Šneky z tortill s hummusem & špenátem

3

Na tortilly naneste hummus, opepřete či okořeňte chilli vločkami podle chuti, posypte sýrem, poklaďte plátky paprik a lístky špenátu, pevně srolujte a ostrým nožem nakrájejte na špalíky. Zabalte s sebou.

Šneky z tortill nasladko

4

Tortilly namažte uvedenými surovinami a pevně srolujte. Ostrým nožem nakrájejte na špalíky a zabalte s sebou.

NĚCO NAVÍC
Když kterékoli srolované tortilly zabalíte do potravinářské fólie či alobalu a dáte na chvíli do chladničky, zpevní a půjdou snáze krájet. Navíc tam vydrží do druhého dne. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín