Šneky z tortill zvládnou umotat i děti. A je jen na vás, jestli vyberete jen jednu variantu nebo všechny tři. Slaných i sladkých variací ovšem pochopitelně existuje celá řada a do tortill tak můžete zamotat vše, co máte rádi.
Suroviny
Postup
Šneky z tortill s klobáskovou náplní
Na středním až silném ohni rozehřejte pánev a opečte klobásky dozlatohněda a aby byly propečené. Pak je opatrně nakrájejte na kusy, položte na papírové utěrky a nechte osušit i vychladnout.
Mezitím smíchejte vařečkou v misce čerstvý sýr, česnek, jarní cibulku, hořčici a pepř, popřípadě i sůl podle chuti. Vychladlé klobásky nasekejte nadrobno. Ochuceným sýrem namažte tortilly, posypte klobáskami, srolujte jako koberec, položte spojem dolů a ostrým nožem nakrájejte na špalíky. Zabalte s sebou.
Šneky z tortill s hummusem & špenátem
Na tortilly naneste hummus, opepřete či okořeňte chilli vločkami podle chuti, posypte sýrem, poklaďte plátky paprik a lístky špenátu, pevně srolujte a ostrým nožem nakrájejte na špalíky. Zabalte s sebou.
Šneky z tortill nasladko
Tortilly namažte uvedenými surovinami a pevně srolujte. Ostrým nožem nakrájejte na špalíky a zabalte s sebou.
NĚCO NAVÍC
Když kterékoli srolované tortilly zabalíte do potravinářské fólie či alobalu a dáte na chvíli do chladničky, zpevní a půjdou snáze krájet. Navíc tam vydrží do druhého dne.