Wrap s krůtím masem

Wrap s krůtím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Wrap s krůtím masem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1709 kcal
Bílkoviny 106 g
Cukr 72 g
Tuky 105 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, který můžete obměňovat donekonečna podle toho, jaké lupení, zeleninu, sýry a maso máte zrovna
po ruce. V naší barevné verzi se s ním můžete klidně i těšit do plavek!

Suroviny

hrášek 50 g
čerstvý nebo mražený
sůl
pepř
čerstvě mletý
krémový sýr 2 PL
čerstvý
citron 1 ks
tortilla 1 ks
může být špenátová či jinak ochucená
čedar 2 plátky
baby špenát 1 hrst
šunka krůtí 50 g
či krůtí maso, uvařená a nakrájené na pltáky
ředkvičky 3 ks
na plátky

Postup

1

Hrášek uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka, trvá to asi 5 minut. Pak ho prolijte studenou vodou, nechte okapat a vychladnout. Potom ho vidličkou rozmačkejte nahrubo.

2

Rozmačkaný hrášek smíchejte s čerstvým sýrem, ochuťte trochou najemno nastrouhané citronové kůry a vymačkané šťávy, osolte a opepřete. Vzniklou směsí potřete tortillu, naplňte ji ostatními surovinami a stočte do wrapu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit