Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinkové špízy

Palačinkové špízy

3.5/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 palačinky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 956 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 91 g
Tuky 41 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zaručený hit všech dětských oslav.

Suroviny

mléko 220 ml
rozpuštěné, zchladlé
vejce 2 ks
rostlinný olej
na opékání
džem
na namazání – např. jahodový a ostružinový
ovoce
podle chuti – např. jahody, banán, kanadské borůvky, kiwi

Postup

1

Do jedné misky nalijte mléko a prosejte do něj mouku, dobře zamíchejte. V druhé misce smíchejte máslo s vejci a obě směsi spojte dohromady. Nechte těsto 15 minut odpočinout.

2

Lehce vymažte pánev olejem, dobře ji rozpalte a pak na ni tence lijte čtvrtinu těsta. Palačinku opečte nejdřív po jedné, pak po druhé straně, poté zopakujte se zbylým těstem. Palačinky naplňte džemem a zarolujte. Nakrájejte je na asi 3 cm široké plátky. Kousky napichujte na špejle a střídejte je s ovocem – velké jahody přepulte, kiwi a banán oloupejte a nakrájejte na plátky.

NĚCO NAVÍC
Vytvořit můžete samozřejmě i slanou variantu. Palačinky potřete krémovým sýrem či oblíbenou pomazánkou a poklaďte třeba plátky uzeného lososa. Pevně zarolujte a na špízu střídejte s kousky okurky, ředkvičky, papriky...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...