Palačinkové špízy

Palačinkové špízy

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 palačinky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 956 kcal
Bílkoviny 49 g
Cukr 91 g
Tuky 41 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zaručený hit všech dětských oslav.

Suroviny

mléko 220 ml
mouka pšeničná hladká 125 g
máslo 15 g
rozpuštěné, zchladlé
vejce 2 ks
rostlinný olej
na opékání
džem
na namazání – např. jahodový a ostružinový
ovoce
podle chuti – např. jahody, banán, kanadské borůvky, kiwi

1 Do jedné misky nalijte mléko a prosejte do něj mouku, dobře zamíchejte. V druhé misce smíchejte máslo s vejci a obě směsi spojte dohromady. Nechte těsto 15 minut odpočinout.

2 Lehce vymažte pánev olejem, dobře ji rozpalte a pak na ni tence lijte čtvrtinu těsta. Palačinku opečte nejdřív po jedné, pak po druhé straně, poté zopakujte se zbylým těstem. Palačinky naplňte džemem a zarolujte. Nakrájejte je na asi 3 cm široké plátky. Kousky napichujte na špejle a střídejte je s ovocem – velké jahody přepulte, kiwi a banán oloupejte a nakrájejte na plátky.

NĚCO NAVÍC
Vytvořit můžete samozřejmě i slanou variantu. Palačinky potřete krémovým sýrem či oblíbenou pomazánkou a poklaďte třeba plátky uzeného lososa. Pevně zarolujte a na špízu střídejte s kousky okurky, ředkvičky, papriky...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit