Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Absolutně dokonalý veganský burger
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1985 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 315 g
Tuky 44 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle bezmasý burger s plackou z fazolí a rýže má tak skvělý vzhled i chuť, že na něj můžete pozvat vegany i masožravce. 

Suroviny

olivový olej
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na burgery
fazole černé 400 g
1 konzerva – scezená, propláchnutá a dobře okapaná
rýže vařená 100 g
natural (hotovou prodává Expres menu)
nakrájená najemno nebo nastrouhaná
fenyklová semínka 1 ČL
podrcená
česneková sůl ½ ČL
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
strouhanka panko 25 g
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná najemno
Na naloženou cibuli
vinný ocet červený 2 PL
hnědý cukr 2 PL
nakrájená na tenká kolečka
Na omáčku chipotle
tofu 100 g
hedvábné (silken tofu)
jablečný ocet 1 ČL
hořčice mletá 1 špetka
nebo mleté hořčičné semínko
chipotle
Na guacamole
oloupané a zbavené pecky
nadrobno
najemno
koriandr čerstvý 1 PL
čerstvý, nasekaný
limetová šťáva
z 1/2 limety
Na dokončení
podle volby běžné nebo veganské, rozkrojené napůl
salát lístky
kadeřavý – lollo biondo, lollo rosso nebo podobný
masité, na plátky

Postup

1

Na burgery vložte všechny přísady do mixéru či food processoru a několika pulzy mixujte, až vznikne tvarovatelná hmota. Vymodelujte z ní rukama čtyři burgery. Tác či talíř mírně potřete olejem a položte na něj burgery a uložte na 30 minut do lednice (burgery můžete nechat v chladu déle – než je budete potřebovat). 

2

Na naloženou cibuli smíchejte v misce ocet, cukr, špetku soli a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Vložte do misky kolečka cibule, zakryjte a dejte stranou. 

3

Na omáčku chipotle rozmixujte všechny přísady v mixéru či food processoru dohladka. Přidejte 2 lžíce oleje a mixujte, dokud směs nezačne konzistencí připomínat majonézu. Osolte, opepřete. Zakryjte a uložte do lednice. 

4

Na guacamole rozmačkejte vidličkou v misce avokádo a přidejte k němu cibuli, chilli a nasekaný koriandr a sůl. Vmíchejte limetovou šťávu a dejte do chladu.

5

Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Potřete burgery olejem ze všech stran, vložte na gril nebo pánev a opékejte 3 minuty po každé straně dokřupava. Během opékání burgery po grilu či pánvi zbytečně neposunujte, aby se nerozpadly.

6

Opečte na grilu či pánvi nasucho burgerové bulky. Spodní stranu bulky potřete trochou omáčky chipotle, přidejte lístky salátu a burger. Na burger namažte lžíci guacamole a obložte několika kolečky okapané naložené cibule. Na cibuli kápněte znovu chipotle omáčku, přidejte rajče a přiklopte vrškem bulky. Můžete zajistit napichovátkem. 

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč