Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jihoamerický fazolový burger
Fazolový burger
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jihoamerický fazolový burger

4.1/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3486 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 406 g
Tuky 128 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozvěte na grilování i vegetariány. Ostatně, po těchto burgerech ze směsi koření, fazolí a žampionů se budou olizovat i vyznavači masové klasiky.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno
česnek 1 stroužek
nasekaný
římský kmín 1 ČL
mletý
koriandr mletý 1 ČL
'
krémové, nasekané
1 konzerva – fazole scezené a propláchnuté
koriandr čerstvý 2 PL
čerstvý, nasekaný
nachos 50 g
tortillové lupínky rozdrobené
strouhanka 75 g
čerstvá
např. tabasco
sůl
pozor na množství – pokud jsou tortillové lupínky solené, budete jí potřebovat velmi málo nebo ji můžete i zcela vynechat
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej
na potření
K podávání
housky 4 ks
sýrové nebo dýňové
rajče 8 plátky
majonéza 6 PL
chilli majonéza (6 lžic majonézy + 1 nasekaná zelená chilli paprička)
zelená, nasekaná, smíchaná s majonézou
cibulový ceviche viz Něco navíc

Postup

1

V pánvi na olivovém oleji opékejte cibuli a česnek asi 3 minuty dosklovita. Přidejte koření a míchejte další 2 minuty. Přidejte houby a ještě 2 minuty opékejte.

2

Obsah pánve smíchejte s nahrubo rozmačkanými fazolemi, koriandrem, tortillovými lupínky, strouhankou a chilli omáčkou. Osolte a opepřete podle chuti. Pomoučněnýma rukama ze směsi zformujte 4 burgery.

3

Z přeloženého alobalu vytvořte 8 podložek, potřete je olejem, dejte na gril a na ně položte burgery. Opečte dozlatova z obou stran, trvá to asi 2–3 minuty po každé straně. Dejte stranou a uchovejte horké.

4

Opečte na grilu rozříznuté housky, spodní části poklaďte vždy 2 plátky rajčete, na to navršte chilli majonézu a nahoru položte burger. Na něj rozdělte cibulový ceviche a případně přiklopte druhou půlkou housky.

NĚCO NAVÍC
V míse smíchejte šťávu z 1 limety, 2 lžíce arašídového oleje, 1/2 stroužku drceného česneku a 1 lžíci nasekaného koriandru a nechte 30 minut marinovat. Těsně před podáváním přimíchejte 4 jarní cibulky, 1 červenou cibuli (obojí nakrájené) a 2 lžíce pažitky (nakrájené na 5cm kousky). Osolte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

11.08.2015 20:10

luxusní, jen nechápu ten název, když koření a chuť jsou indické, ale čert vem jméno, když je to žravé :-) PS: ta cibulka (ceviche) tomu nasadila korunu, prostě bomba

Apetit magazín