Pozvěte na grilování i vegetariány. Ostatně, po těchto burgerech ze směsi koření, fazolí a žampionů se budou olizovat i vyznavači masové klasiky.
Suroviny
Postup
V pánvi na olivovém oleji opékejte cibuli a česnek asi 3 minuty dosklovita. Přidejte koření a míchejte další 2 minuty. Přidejte houby a ještě 2 minuty opékejte.
Obsah pánve smíchejte s nahrubo rozmačkanými fazolemi, koriandrem, tortillovými lupínky, strouhankou a chilli omáčkou. Osolte a opepřete podle chuti. Pomoučněnýma rukama ze směsi zformujte 4 burgery.
Z přeloženého alobalu vytvořte 8 podložek, potřete je olejem, dejte na gril a na ně položte burgery. Opečte dozlatova z obou stran, trvá to asi 2–3 minuty po každé straně. Dejte stranou a uchovejte horké.
Opečte na grilu rozříznuté housky, spodní části poklaďte vždy 2 plátky rajčete, na to navršte chilli majonézu a nahoru položte burger. Na něj rozdělte cibulový ceviche a případně přiklopte druhou půlkou housky.
NĚCO NAVÍC
V míse smíchejte šťávu z 1 limety, 2 lžíce arašídového oleje, 1/2 stroužku drceného česneku a 1 lžíci nasekaného koriandru a nechte 30 minut marinovat. Těsně před podáváním přimíchejte 4 jarní cibulky, 1 červenou cibuli (obojí nakrájené) a 2 lžíce pažitky (nakrájené na 5cm kousky). Osolte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší domácí burgery: 15 ověřených receptů(15 receptů )
- 10 receptů na gril(14 receptů )
- 16 božských receptů na gril(16 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- Neodolatelné vege burgery: z luštěnin, hub i ze zeleniny(14 receptů )
Komentáře
luxusní, jen nechápu ten název, když koření a chuť jsou indické, ale čert vem jméno, když je to žravé :-) PS: ta cibulka (ceviche) tomu nasadila korunu, prostě bomba