Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jihoamerický fazolový burger
Fazolový burger
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jihoamerický fazolový burger

4.1/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3486 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 406 g
Tuky 128 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozvěte na grilování i vegetariány. Ostatně, po těchto burgerech ze směsi koření, fazolí a žampionů se budou olizovat i vyznavači masové klasiky.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno
česnek 1 stroužek
nasekaný
římský kmín 1 ČL
mletý
koriandr mletý 1 ČL
'
krémové, nasekané
1 konzerva – fazole scezené a propláchnuté
koriandr čerstvý 2 PL
čerstvý, nasekaný
nachos 50 g
tortillové lupínky rozdrobené
strouhanka 75 g
čerstvá
např. tabasco
sůl
pozor na množství – pokud jsou tortillové lupínky solené, budete jí potřebovat velmi málo nebo ji můžete i zcela vynechat
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej
na potření
K podávání
housky 4 ks
sýrové nebo dýňové
rajče 8 plátky
majonéza 6 PL
chilli majonéza (6 lžic majonézy + 1 nasekaná zelená chilli paprička)
zelená, nasekaná, smíchaná s majonézou
cibulový ceviche viz Něco navíc

Postup

1

V pánvi na olivovém oleji opékejte cibuli a česnek asi 3 minuty dosklovita. Přidejte koření a míchejte další 2 minuty. Přidejte houby a ještě 2 minuty opékejte.

2

Obsah pánve smíchejte s nahrubo rozmačkanými fazolemi, koriandrem, tortillovými lupínky, strouhankou a chilli omáčkou. Osolte a opepřete podle chuti. Pomoučněnýma rukama ze směsi zformujte 4 burgery.

3

Z přeloženého alobalu vytvořte 8 podložek, potřete je olejem, dejte na gril a na ně položte burgery. Opečte dozlatova z obou stran, trvá to asi 2–3 minuty po každé straně. Dejte stranou a uchovejte horké.

4

Opečte na grilu rozříznuté housky, spodní části poklaďte vždy 2 plátky rajčete, na to navršte chilli majonézu a nahoru položte burger. Na něj rozdělte cibulový ceviche a případně přiklopte druhou půlkou housky.

NĚCO NAVÍC
V míse smíchejte šťávu z 1 limety, 2 lžíce arašídového oleje, 1/2 stroužku drceného česneku a 1 lžíci nasekaného koriandru a nechte 30 minut marinovat. Těsně před podáváním přimíchejte 4 jarní cibulky, 1 červenou cibuli (obojí nakrájené) a 2 lžíce pažitky (nakrájené na 5cm kousky). Osolte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

11.08.2015 20:10

luxusní, jen nechápu ten název, když koření a chuť jsou indické, ale čert vem jméno, když je to žravé :-) PS: ta cibulka (ceviche) tomu nasadila korunu, prostě bomba

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč