Není burger jako burger... Tenhle je zelený, bezmasý a neuvěřitelně návykový!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Do mixéru dejte kukuřici, hrášek, fazole, cibuli, koriandr, petrželku, mouku, římský kmín, kajenský pepř, 1/2 lžičky soli a pepř podle chuti a rozmixujte na hrubší pastu. Přidejte sezamová a slunečnicová semínka a pulzy promíchejte. Ze směsi vytvarujte 4 burgery, zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 10 minut mrazit, poté přesuňte do chladničky.
Řepu a batáty rozložte na plech, zakápněte olejem a octem, posolte a promíchejte (pokud nechcete, aby vám řepa obarvila batáty, promíchejte každou zeleninu zvlášť). Pečte zhruba 15 minut dokřupava.
Na omáčku dejte do mixéru jarní cibulku, kajenský pepř, česnek, cizrnu, rajčata, dijonskou hořčici a citronovou šťávu a rozmixujte. Pak postupně přilévejte olej tak, aby vznikla pěkná omáčka o konzistenci majonézy.
V pánvi rozpalte olej a opečte na něm burgery z obou stran dozlatova. Housky prořízněte a krátce je opečte řeznou stranou na pánvi nebo pod grilem. Spodní část housky potřete vždy omáčkou, na ni dejte část špenátu (či rukoly nebo mangoldu), na něj posaďte burger, potřete omáčkou, přidejte část zeleninových chipsů a zbývajícího špenátu či jiných zelených lístků a nakonec přiklopte horní částí housky. Podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Neodolatelné vege burgery: z luštěnin, hub i ze zeleniny(14 receptů )