V redakci jsme k tomuhle receptu přistupovali s mírnou nedůvěrou, když jsme ale burger ochutnali, zamilovali jsme se! Žádná z přísad v chuti nepřevládá a jejich kombinace je prostě skvostná.
Suroviny
Postup
Dejte žampiony do kuchyňského robotu a několika pulzy je nasekejte nahrubo. Přesypte do mísy. Do uvolněného robotu dejte tofu a vodní kaštany a nasekejte nadrobno. Přidejte k žampionům spolu s tahini, vejcem, česnekem, solí, pepřem a 1/3 quinoových vloček. Promíchejte a ze vzniklé hmoty vytvarujte 4 burgery. Obalte je ve zbylých quinoových vločkách a lehce vločky přitiskněte.
V pánvi na středním plameni rozehřejte olej a opékejte na něm burgery zhruba 4 minuty po každé straně dozlatova.
Dejte všechny přísady na wasabi majonézu do uvolněného robotu a rozmixujte dohladka.
4 Spodní půlku housek potřete vždy 2 lžícemi wasabi majonézy, na ni položte burger a navrch lusky cukrového hrášku, tenké plátky okurky a ředkve, nakládaný zázvor a posypte sezamem a koriandrem. Přiklopte horní půlkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Hedvábné tofu pevné i měkké (silken tofu firm a soft) se prodává v tetrapakové krabičce a má opravdu hebkou konzistenci, kterou jsme si oblíbili. Koupíte ho třeba i v Tescu, ale jistojistě v asijských obchodech, např. www.umodrehoslona.com.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Neodolatelné vege burgery: z luštěnin, hub i ze zeleniny(14 receptů )