Quinoový burger se žampiony

Quinoový burger se žampiony

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 446 kcal
Bílkoviny 12 g
Cukr 3 g
Tuky 39 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V redakci jsme k tomuhle receptu přistupovali s mírnou nedůvěrou, když jsme ale burger ochutnali, zamilovali jsme se! Žádná z přísad v chuti nepřevládá a jejich kombinace je prostě skvostná. 

Suroviny

50 g
krémové žampiony (hnědé)
150 g
hedvábné tofu pevné (viz Něco navíc), okapané
227 g
konzerva vodních kaštanů (pod názvem water chestnuts v asijských obchodech), slité, propláchnuté
1 PL
sezamová pasta tahini
vejce 1 ks
česnek 2 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
130 g
quinoové vločky 1,5 hrnku
olivový olej 2 PL
4 ks
celozrnná bulka přepůlené
lusky cukrového hrášku našikmo nakrájené, k podávání
okurka
plátky, k podávání
bílé ředkve daikon k podávání
nakládaný zázvor k podávání
černá sezamová semínka k podávání
koriandr
k podávání
Na wasabi majonézu
300 g
hedvábné tofu měkké (viz Něco navíc)
víno rýžové 2 ČL
rýžový ocet 2 ČL
0.5 ČL
wasabi pasta
sůl mořská 1 ČL
vločková

1 Dejte žampiony do kuchyňského robotu a několika pulzy je nasekejte nahrubo. Přesypte do mísy. Do uvolněného robotu dejte tofu a vodní kaštany a nasekejte nadrobno. Přidejte k žampionům spolu s tahini, vejcem, česnekem, solí, pepřem a 1/3 quinoových vloček. Promíchejte a ze vzniklé hmoty vytvarujte 4 burgery. Obalte je ve zbylých quinoových vločkách a lehce vločky přitiskněte.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte olej a opékejte na něm burgery zhruba 4 minuty po každé straně dozlatova.

3 Dejte všechny přísady na wasabi majonézu do uvolněného robotu a rozmixujte dohladka.

4 Spodní půlku housek potřete vždy 2 lžícemi wasabi majonézy, na ni položte burger a navrch lusky cukrového hrášku, tenké plátky okurky a ředkve, nakládaný zázvor a posypte sezamem a koriandrem. Přiklopte horní půlkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Hedvábné tofu pevné i měkké (silken tofu firm a soft) se prodává v tetrapakové krabičce a má opravdu hebkou konzistenci, kterou jsme si oblíbili. Koupíte ho třeba i v Tescu, ale jistojistě v asijských obchodech, např. www.umodrehoslona.com

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit