0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quinoový burger se žampiony

Quinoový burger se žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quinoový burger se žampiony

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1908 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 193 g
Tuky 85 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V redakci jsme k tomuhle receptu přistupovali s mírnou nedůvěrou, když jsme ale burger ochutnali, zamilovali jsme se! Žádná z přísad v chuti nepřevládá a jejich kombinace je prostě skvostná. 

Suroviny

žampiony 50 g
tofu 150 g
hedvábné, pevné (viz Něco navíc), okapané
kaštany 227 g
konzerva vodních (pod názvem water chestnuts v asijských obchodech), slité, propláchnuté
tahini 1 PL
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
130 g
quinoové vločky 1,5 hrnku
olivový olej 2 PL
hamburgerová bulka 4 ks
celozrnné, přepůlené
lusky cukrového hrášku našikmo nakrájené, k podávání
okurka
plátky, k podávání
bílá ředkev
daikon, k podávání
zázvor nakládaný
k podávání
sezamová semínka
černá, k podávání
koriandr čerstvý
k podávání
Na wasabi majonézu
tofu 300 g
hedvábné, měkké (viz Něco navíc)
víno rýžové 2 ČL
rýžový ocet 2 ČL
wasabi ½ ČL
pasta
sůl mořská 1 ČL
vločková

1 Dejte žampiony do kuchyňského robotu a několika pulzy je nasekejte nahrubo. Přesypte do mísy. Do uvolněného robotu dejte tofu a vodní kaštany a nasekejte nadrobno. Přidejte k žampionům spolu s tahini, vejcem, česnekem, solí, pepřem a 1/3 quinoových vloček. Promíchejte a ze vzniklé hmoty vytvarujte 4 burgery. Obalte je ve zbylých quinoových vločkách a lehce vločky přitiskněte.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte olej a opékejte na něm burgery zhruba 4 minuty po každé straně dozlatova.

3 Dejte všechny přísady na wasabi majonézu do uvolněného robotu a rozmixujte dohladka.

4 Spodní půlku housek potřete vždy 2 lžícemi wasabi majonézy, na ni položte burger a navrch lusky cukrového hrášku, tenké plátky okurky a ředkve, nakládaný zázvor a posypte sezamem a koriandrem. Přiklopte horní půlkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Hedvábné tofu pevné i měkké (silken tofu firm a soft) se prodává v tetrapakové krabičce a má opravdu hebkou konzistenci, kterou jsme si oblíbili. Koupíte ho třeba i v Tescu, ale jistojistě v asijských obchodech, např. www.umodrehoslona.com

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč