Mexická rychlovka - prostě opečete suroviny a podáváte. Vaši hosté ať už si sami naplní tortilly podle libosti. Může být příprava dobré večeře jednoduší?
Suroviny
olivový olej
3
PL
paprika zelená
5
ks
bez semen, na kostky
cibule
3
ks
nahrubo
anglická slanina
150
g
na nudličky
kuřecí prsa
350
g
na nudličky 1,5 cm silné
gouda
500
g
nahrubo nastrouhaný
sůl
mořská
8
ks
kukuřičná tortila lze nahradit pšeničnými
hotová salsa ostrá
citron
1
ks
na dílky, k podávání
1 V pánvi na oleji asi tři minuty smažte slaninu. Přihoďte cibuli a papriku a opékejte doměkka dalších 5–8 minut. Pak přidejte kuřecí maso a dále míchejte, až se opeče. V té chvíli přisypte sýr, počkejte, až se roztaví, a pánev odstavte.
2 Podávejte s tortillami tak, aby si jimi hosté mohli směs nabírat; vedle položte dílky citronu a salsu na dochucení.
NĚCO NAVÍC
Masovou směs můžete také zabalit jako tacos. Rozdělte ji na tortilly, pokapejte citronem a salsou a nejprve přehněte na jedné straně dole asi 3 cm přes náplň a pak ji ze strany stočte do ruličky.
2 Podávejte s tortillami tak, aby si jimi hosté mohli směs nabírat; vedle položte dílky citronu a salsu na dochucení.
NĚCO NAVÍC
Masovou směs můžete také zabalit jako tacos. Rozdělte ji na tortilly, pokapejte citronem a salsou a nejprve přehněte na jedné straně dole asi 3 cm přes náplň a pak ji ze strany stočte do ruličky.