Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tabouleh z bulguru
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné 8 jako příloha

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1832 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 145 g
Tuky 125 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tomuto salátu, inspirovanému Blízkým východem, dodává správný šmrnc křupavá okurka a citronová kůra. Přesvědčte se sami a recept na tabouleh z bulguru vyzkoušejte. Senzační bezmasý recept připravíte raz dva.

Související recepty

Suroviny

bulgur 100 g
šťáva a nastrouhaná kůra
malá, nasekaná
jarní cibulka 6 ks
drobně nakrájených
zbavená střední části se semínky, nakrájená nadrobno
pevná, zbavená semínek, drobně nakrájená
petrželka 1 svazek
hladkolistá, jemně nasekaná
máta 1 hrst
jemně nasekané lístky
římský kmín 1 PL
mletý
sůl
na dochucení
olivový olej extra panenský 130 ml
salát
listy, např. římský,
skrojky k podávání

Postup

1

Bulgur několikrát propláchněte na jemném cedníku. Sceďte a v míse zakapejte citronovou šťávou. Připravte podle návodu.

2

Ve velké míse promíchejte citronovou kůru s cibulkami, okurkou, rajčaty, petrželkou, mátou, kmínem a lžičkou soli.

3

Přisypte připravený bulgur, zakápněte olejem, promíchejte a případně dochuťte solí i citronovou šťávou.

Libanonci tabouleh podávají se skrojky citronu a nabírají salátovými listy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

25.04.2009 14:29
Pravy tabouleh by mel byt skoro ze samy petrzele je to petrzelovy salat, okurka tam nepatri vubec a te cibulky bych tam take tolik nedavala , citronova kura taky ne. Ale samozrejme zalezi na chuti a kazdy si muze recept prizpusobit , dokonce jsem jedla i se zrnicky granatoveho jablka a taky dobre.
29.10.2008 09:36
Recept není špatný, ale v originále je podstatně víc petrželky!
15.10.2008 11:27
Správně tam má být šalotka, ta tolik nepálí. A dobré je přidat i pár sekaných sušených rajčat :-)
11.09.2007 08:00
Recept se nachází v příloze č.7/06, str.4
26.06.2007 19:46
Moc cibule, ubrala bych.

Apetit magazín