0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tabouleh z bulguru

Tabouleh z bulguru

4.3 / 5. Počet hodnocení: 28
Do hodiny 8 jako příloha

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1929 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 144 g
Tuky 125 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tomuto salátu, inspirovanému Blízkým východem, dodává správný šmrnc křupavá okurka a citronová kůra. Přesvědčte se sami!

Suroviny

bulgur 100 g
mletá přeničná zrna, k dostánív koutcích zdravé výživy
citron 1 ks
šťáva a nastrouhaná kůra
cibule 1 ks
malá, červená, nasekaná
jarní cibulka 6 ks
drobně nakrájených
okurka 1 ks
zbavená střední části se semínky, nakrájená nadrobno
rajče 4 ks
pevná, zbavená semínek, drobně nakrájená
petrželka 1 svazek
hladkolistá, jemně nasekaná
máta hrst
jemně nasekané lístky
římský kmín 1 PL
mletý
sůl
na dochucení
olivový olej 130 ml
extra panenský
salát
listy, např. římský,
citron
skrojky k podávání

Postup

1

Bulgur několikrát propláchněte na jemném cedníku. Sceďte a v míse zakapejte citronovou šťávou. Připravte podle návodu.

2

Ve velké míse promíchejte citronovou kůru s cibulkami, okurkou, rajčaty, petrželkou, mátou, kmínem a lžičkou soli.

3

Přisypte připravený bulgur, zakápněte olejem, promíchejte a případně dochuťte solí i citronovou šťávou.

Libanonci tabouleh podávají se skrojky citronu a nabírají salátovými listy.

Související články

Bulgur: zdravá příloha s chutí oříšků
  • Suroviny

Bulgur: zdravá příloha s chutí oříšků

Rýže, těstoviny nebo brambory. Už vás nebaví točit pořád dokola tři přílohy? Nabízíme řešení v podobě méně známé obiloviny, která má nasládlou oříškovou chuť a ukrývá spoustu zdravých látek. Seznamte se s bulgurem. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Anonym

Správně tam má být šalotka, ta tolik nepálí. A dobré je přidat i pár sekaných sušených rajčat :-)

Anonym

Recept není špatný, ale v originále je podstatně víc petrželky!

Anonym

Pravy tabouleh by mel byt skoro ze samy petrzele je to petrzelovy salat, okurka tam nepatri vubec a te cibulky bych tam take tolik nedavala , citronova kura taky ne. Ale samozrejme zalezi na chuti a kazdy si muze recept prizpusobit , dokonce jsem jedla i se zrnicky granatoveho jablka a taky dobre.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit