Tabouleh z bulguru

Tabouleh z bulguru

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny 8 jako příloha

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1929 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 144 g
Tuky 125 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tomuto salátu, inspirovanému Blízkým východem, dodává správný šmrnc křupavá okurka a citronová kůra. Přesvědčte se sami!

Suroviny

bulgur 100 g
mletá přeničná zrna, k dostánív koutcích zdravé výživy
citron 1 ks
šťáva a nastrouhaná kůra
cibule 1 ks
malá, červená, nasekaná
jarní cibulka 6 ks
drobně nakrájených
okurka 1 ks
zbavená střední části se semínky, nakrájená nadrobno
rajčata 4 ks
pevná, zbavená semínek, drobně nakrájená
petrželka 1 svazek
hladkolistá, jemně nasekaná
máta hrst
jemně nasekané lístky
římský kmín 1 PL
mletý
sůl
na dochucení
olivový olej 130 ml
extra panenský
salát
listy, např. římský,
citron
skrojky k podávání

Postup

1

Bulgur několikrát propláchněte na jemném cedníku. Sceďte a v míse zakapejte citronovou šťávou. Připravte podle návodu.

2

Ve velké míse promíchejte citronovou kůru s cibulkami, okurkou, rajčaty, petrželkou, mátou, kmínem a lžičkou soli.

3

Přisypte připravený bulgur, zakápněte olejem, promíchejte a případně dochuťte solí i citronovou šťávou.

Libanonci tabouleh podávají se skrojky citronu a nabírají salátovými listy.

Komentáře

Anonym

Správně tam má být šalotka, ta tolik nepálí. A dobré je přidat i pár sekaných sušených rajčat :-)

Anonym

Recept není špatný, ale v originále je podstatně víc petrželky!

Anonym

Pravy tabouleh by mel byt skoro ze samy petrzele je to petrzelovy salat, okurka tam nepatri vubec a te cibulky bych tam take tolik nedavala , citronova kura taky ne. Ale samozrejme zalezi na chuti a kazdy si muze recept prizpusobit , dokonce jsem jedla i se zrnicky granatoveho jablka a taky dobre.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit