Tomuto salátu, inspirovanému Blízkým východem, dodává správný šmrnc křupavá okurka a citronová kůra. Přesvědčte se sami a recept na tabouleh z bulguru vyzkoušejte. Senzační bezmasý recept připravíte raz dva.
Suroviny
bulgur
100
g
citron
1
ks
šťáva a nastrouhaná kůra
cibule červená
1
ks
malá, nasekaná
jarní cibulka
6
ks
drobně nakrájených
okurka
1
ks
zbavená střední části se semínky, nakrájená nadrobno
rajče
4
ks
pevná, zbavená semínek, drobně nakrájená
petrželka
1
svazek
hladkolistá, jemně nasekaná
máta
1
hrst
jemně nasekané lístky
římský kmín
1
PL
mletý
sůl
na dochucení
olivový olej extra panenský
130
ml
salát
listy, např. římský,
skrojky k podávání
Postup
1
Bulgur několikrát propláchněte na jemném cedníku. Sceďte a v míse zakapejte citronovou šťávou. Připravte podle návodu.
2
Ve velké míse promíchejte citronovou kůru s cibulkami, okurkou, rajčaty, petrželkou, mátou, kmínem a lžičkou soli.
3
Přisypte připravený bulgur, zakápněte olejem, promíchejte a případně dochuťte solí i citronovou šťávou.
Libanonci tabouleh podávají se skrojky citronu a nabírají salátovými listy.
Komentáře