Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tabouleh z bulguru

Tabouleh z bulguru

4.2/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny 8 jako příloha

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1929 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 144 g
Tuky 125 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tomuto salátu, inspirovanému Blízkým východem, dodává správný šmrnc křupavá okurka a citronová kůra. Přesvědčte se sami!

Suroviny

bulgur 100 g
mletá přeničná zrna, k dostánív koutcích zdravé výživy
šťáva a nastrouhaná kůra
malá, červená, nasekaná
jarní cibulka 6 ks
drobně nakrájených
zbavená střední části se semínky, nakrájená nadrobno
pevná, zbavená semínek, drobně nakrájená
petrželka 1 svazek
hladkolistá, jemně nasekaná
máta hrst
jemně nasekané lístky
římský kmín 1 PL
mletý
sůl
na dochucení
olivový olej 130 ml
extra panenský
salát
listy, např. římský,
skrojky k podávání

Postup

1

Bulgur několikrát propláchněte na jemném cedníku. Sceďte a v míse zakapejte citronovou šťávou. Připravte podle návodu.

2

Ve velké míse promíchejte citronovou kůru s cibulkami, okurkou, rajčaty, petrželkou, mátou, kmínem a lžičkou soli.

3

Přisypte připravený bulgur, zakápněte olejem, promíchejte a případně dochuťte solí i citronovou šťávou.

Libanonci tabouleh podávají se skrojky citronu a nabírají salátovými listy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

25.04.2009 14:29
Pravy tabouleh by mel byt skoro ze samy petrzele je to petrzelovy salat, okurka tam nepatri vubec a te cibulky bych tam take tolik nedavala , citronova kura taky ne. Ale samozrejme zalezi na chuti a kazdy si muze recept prizpusobit , dokonce jsem jedla i se zrnicky granatoveho jablka a taky dobre.
29.10.2008 09:36
Recept není špatný, ale v originále je podstatně víc petrželky!
15.10.2008 11:27
Správně tam má být šalotka, ta tolik nepálí. A dobré je přidat i pár sekaných sušených rajčat :-)
11.09.2007 08:00
Recept se nachází v příloze č.7/06, str.4
26.06.2007 19:46
Moc cibule, ubrala bych.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč