Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami
Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami

4.8/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 10 sendvičů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3816 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 269 g
Tuky 284 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý letní dezert? Tenhle! Jsou to tři potěšení v jednom. Sladká sušenka, osvěžující kávová zmrzlina a čerstvé maliny... Hotová slast! Abyste si tenhle luxusní moučník mohli snadno připravit i doma, nafotili jsme pro vás postup pěkně krok za krokem. 

Suroviny

Na kávovou zmrzlinu
vychlazená
káva instantní 2 PL
slazené
čerstvé, na ozdobu
Na sušenky
máslo 120 g
studené, na kostičky
+ na poprášení
sůl 1 špetka
+ na poprášení

Postup

1

Smetanu nalijte do mísy (může být od robota), přisypte kávu a šlehejte do měkkých špiček – pozor na přešlehání, jinak půjde šlehačka špatně spojit s kondenzovaným mlékem.

2

Pak opatrně přilijte a vmíchejte kávový likér.

3

Nakonec stěrkou zlehka zapracujte do kávové šlehačky kondenzované mléko.

4

Vlijte směs do mrazuvzdorné nádoby, povrch zakryjte potravinářskou fólií a vložte přes noc do mrazáku.

5

Do čisté mísy od robota vložte máslo, mouku, sůl a na ně prosejte moučkový cukr. Nasaďte na robot plochý šlehač a za-pněte přístroj na nízké otáčky. Jak se těsto začne spojovat, vyndejte ho z mísy a rychle propracujte rukama. Těsto zploštěte do disku, zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice nejméně na 1 hodinu.

6

Troubu předehřejte na 180 °C. Vyložte plech pečicím papírem.

7

Pracovní plochu poprašte moukou a vyválejte těsto na cca 0,4 mm.

8

Vykrájejte formičkou o průměru 5 cm sušenky a přeneste na plech. Těsto nevyvalujte víc než dvakrát, bylo by tvrdé.

9

Pečte zhruba 12–15 minut. Sušenky nechte chladnout na plechu 5 minut, potom přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

10

Plňte kopečkem zmrzliny, každý lehce seřízněte, aby na něm dobře seděla druhá sušenka a naplněné sušenkové sendviče vraťte do mrazáku na finální ztuhnutí. Podávejte zdobené malinami a poprášené moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Sušenky můžete také jen nalámat do nezmrzlé směsi – příjemně ve zmrzlině změknou.

Krásný designový porcelán, potřeby pro cukráře i kvalitní suroviny zakoupíte se slevami až 40 % u našich partnerů během Dnů Apetit – online festivalu pro všechny, pro které je jídlo vášeň a životní styl. Nabídka platí jen do 27. 6.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...