
Dokonalý letní dezert? Tenhle! Jsou to tři potěšení v jednom. Sladká sušenka, osvěžující kávová zmrzlina a čerstvé maliny... Hotová slast! Abyste si tenhle luxusní moučník mohli snadno připravit i doma, nafotili jsme pro vás postup pěkně krok za krokem.
Suroviny
1 Smetanu nalijte do mísy (může být od robota), přisypte kávu a šlehejte do měkkých špiček – pozor na přešlehání, jinak půjde šlehačka špatně spojit s kondenzovaným mlékem.

2 Pak opatrně přilijte a vmíchejte kávový likér.

3 Nakonec stěrkou zlehka zapracujte do kávové šlehačky kondenzované mléko.

4 Vlijte směs do mrazuvzdorné nádoby, povrch zakryjte potravinářskou fólií a vložte přes noc do mrazáku.
5 Do čisté mísy od robota vložte máslo, mouku, sůl a na ně prosejte moučkový cukr. Nasaďte na robot plochý šlehač a za-pněte přístroj na nízké otáčky. Jak se těsto začne spojovat, vyndejte ho z mísy a rychle propracujte rukama. Těsto zploštěte do disku, zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice nejméně na 1 hodinu.
6 Troubu předehřejte na 180 °C. Vyložte plech pečicím papírem.

7 Pracovní plochu poprašte moukou a vyválejte těsto na cca 0,4 mm.

8 Vykrájejte formičkou o průměru 5 cm sušenky a přeneste na plech. Těsto nevyvalujte víc než dvakrát, bylo by tvrdé.
9 Pečte zhruba 12–15 minut. Sušenky nechte chladnout na plechu 5 minut, potom přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

10 Plňte kopečkem zmrzliny, každý lehce seřízněte, aby na něm dobře seděla druhá sušenka a naplněné sušenkové sendviče vraťte do mrazáku na finální ztuhnutí. Podávejte zdobené malinami a poprášené moučkovým cukrem.
NĚCO NAVÍC
Sušenky můžete také jen nalámat do nezmrzlé směsi – příjemně ve zmrzlině změknou.
Krásný designový porcelán, potřeby pro cukráře i kvalitní suroviny zakoupíte se slevami až 40 % u našich partnerů během Dnů Apetit – online festivalu pro všechny, pro které je jídlo vášeň a životní styl. Nabídka platí jen do 27. 6.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 27 dezertů pro opravdové milovníky kávy(27 receptů)
- Zmrzlina podle Katky(35 receptů)