Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 10 sendvičů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3816 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 269 g
Tuky 284 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý letní dezert? Tenhle! Jsou to tři potěšení v jednom. Sladká sušenka, osvěžující kávová zmrzlina a čerstvé maliny... Hotová slast! Abyste si tenhle luxusní moučník mohli snadno připravit i doma, nafotili jsme pro vás postup pěkně krok za krokem. A jako bonus máme skvělé zprávy – kuchařku Zmrzliny nyní v rámci Dnů Apetit můžete, stejně jako všechny ostatní naše kuchařky, koupit s 30% slevou. Mezi slevovými kupony v aplikaci Dny Apetit najdete nabídky na slevy na krásné nádobí, pomocníky do kuchyně či poukazy na zmrzlinu zdarma do vyhlášených zmrzlináren Crème de la Crème a Puro Gelato. Než se tedy vaše zmrzlina správně vychladí, můžete si pro jednu zaskočit. 

Suroviny

Na kávovou zmrzlinu
smetana ke šlehání 500 ml
vychlazená
káva instantní 2 PL
krémový likér kávový 2 PL
nebo brandy
kondenzované mléko 200 g
slazené
maliny
čerstvé, na ozdobu
Na sušenky
máslo 120 g
studené, na kostičky
mouka pšeničná hladká 135 g
+ na poprášení
sůl 1 špetka
moučkový cukr 60 g
+ na poprášení

1 Smetanu nalijte do mísy (může být od robota), přisypte kávu a šlehejte do měkkých špiček – pozor na přešlehání, jinak půjde šlehačka špatně spojit s kondenzovaným mlékem.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami 1
ZDROJ: Apetit

2 Pak opatrně přilijte a vmíchejte kávový likér.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami 2
ZDROJ: Apetit

3 Nakonec stěrkou zlehka zapracujte do kávové šlehačky kondenzované mléko.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami 3
ZDROJ: Apetit

4 Vlijte směs do mrazuvzdorné nádoby, povrch zakryjte potravinářskou fólií a vložte přes noc do mrazáku.

5 Do čisté mísy od robota vložte máslo, mouku, sůl a na ně prosejte moučkový cukr. Nasaďte na robot plochý šlehač a za-pněte přístroj na nízké otáčky. Jak se těsto začne spojovat, vyndejte ho z mísy a rychle propracujte rukama. Těsto zploštěte do disku, zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice nejméně na 1 hodinu.

6 Troubu předehřejte na 180 °C. Vyložte plech pečicím papírem.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami 4
ZDROJ: Apetit

7 Pracovní plochu poprašte moukou a vyválejte těsto na cca 0,4 mm.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami 5
ZDROJ: Apetit

8 Vykrájejte formičkou o průměru 5 cm sušenky a přeneste na plech. Těsto nevyvalujte víc než dvakrát, bylo by tvrdé.

9 Pečte zhruba 12–15 minut. Sušenky nechte chladnout na plechu 5 minut, potom přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami 6
ZDROJ: Apetit

10 Plňte kopečkem zmrzliny, každý lehce seřízněte, aby na něm dobře seděla druhá sušenka a naplněné sušenkové sendviče vraťte do mrazáku na finální ztuhnutí. Podávejte zdobené malinami a poprášené moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Sušenky můžete také jen nalámat do nezmrzlé směsi – příjemně ve zmrzlině změknou. 

Krásný designový porcelán, potřeby pro cukráře i kvalitní suroviny zakoupíte se slevami až 40 % u našich partnerů během Dnů Apetit – online festivalu pro všechny, pro které je jídlo vášeň a životní styl. Nabídka platí jen do 27. 6.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit