0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami

4.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 10 sendvičů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3816 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 269 g
Tuky 284 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý letní dezert? Tenhle! Jsou to tři potěšení v jednom. Sladká sušenka, osvěžující kávová zmrzlina a čerstvé maliny... Hotová slast! Abyste si tenhle luxusní moučník mohli snadno připravit i doma, nafotili jsme pro vás postup pěkně krok za krokem. 

Suroviny

Na kávovou zmrzlinu
smetana ke šlehání 500 ml
vychlazená
káva instantní 2 PL
krémový likér kávový 2 PL
nebo brandy
kondenzované mléko 200 g
slazené
maliny
čerstvé, na ozdobu
Na sušenky
máslo 120 g
studené, na kostičky
mouka pšeničná hladká 135 g
+ na poprášení
sůl 1 špetka
moučkový cukr 60 g
+ na poprášení

1 Smetanu nalijte do mísy (může být od robota), přisypte kávu a šlehejte do měkkých špiček – pozor na přešlehání, jinak půjde šlehačka špatně spojit s kondenzovaným mlékem.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami 1
ZDROJ: Apetit

2 Pak opatrně přilijte a vmíchejte kávový likér.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami 2
ZDROJ: Apetit

3 Nakonec stěrkou zlehka zapracujte do kávové šlehačky kondenzované mléko.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami 3
ZDROJ: Apetit

4 Vlijte směs do mrazuvzdorné nádoby, povrch zakryjte potravinářskou fólií a vložte přes noc do mrazáku.

5 Do čisté mísy od robota vložte máslo, mouku, sůl a na ně prosejte moučkový cukr. Nasaďte na robot plochý šlehač a za-pněte přístroj na nízké otáčky. Jak se těsto začne spojovat, vyndejte ho z mísy a rychle propracujte rukama. Těsto zploštěte do disku, zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice nejméně na 1 hodinu.

6 Troubu předehřejte na 180 °C. Vyložte plech pečicím papírem.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami 4
ZDROJ: Apetit

7 Pracovní plochu poprašte moukou a vyválejte těsto na cca 0,4 mm.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami 5
ZDROJ: Apetit

8 Vykrájejte formičkou o průměru 5 cm sušenky a přeneste na plech. Těsto nevyvalujte víc než dvakrát, bylo by tvrdé.

9 Pečte zhruba 12–15 minut. Sušenky nechte chladnout na plechu 5 minut, potom přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

Kávová zmrzlina v máslové sušence s malinami 6
ZDROJ: Apetit

10 Plňte kopečkem zmrzliny, každý lehce seřízněte, aby na něm dobře seděla druhá sušenka a naplněné sušenkové sendviče vraťte do mrazáku na finální ztuhnutí. Podávejte zdobené malinami a poprášené moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Sušenky můžete také jen nalámat do nezmrzlé směsi – příjemně ve zmrzlině změknou. 

Krásný designový porcelán, potřeby pro cukráře i kvalitní suroviny zakoupíte se slevami až 40 % u našich partnerů během Dnů Apetit – online festivalu pro všechny, pro které je jídlo vášeň a životní styl. Nabídka platí jen do 27. 6.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit