Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tiramisu bomba

Naše mražená verze slavného italského dezertu je naprostá bomba!

 

Vydání: 2015/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ mražení
P
Zmrzlina

Ingredience

    • rostlinný olej na vymazání
    • 2 balení malých čokoládových rolád po 6 kusech (my použili Rollino od firmy Balconi, prodává např. Tesco) nebo 1 velká roláda
    • 3 lžíce dezertního vína marsala
    • 250g mascarpone
    • 200ml slazeného kondenzovaného mléka
    • 150ml smetany ke šlehání
    • 1 lžíce instantní kávy rozpuštěná v 1 lžíci vroucí vody a vychladlá
    • 1 lžíce kávového likéru Tia Maria nebo Kahlua
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • kakao na poprášení

Příprava jídla

1 Mísu o objemu 1 litr lehce vymažte olejem a vyložte dvojitou vrstvou potravinářské fólie. Roládu nakrájejte na silné plátky o tloušťce cca 2cm a mísu jimi vyložte. Rovnejte plátky co nejtěsněji vedle sebe (několik si odložte na dokončení – uzavření celé bomby s krémem po zamražení) a zbytek nakrájejte na menší kousky a vyplňte všechny mezery mezi jednotlivými kolečky rolády. Pokapejte 2 lžícemi marsaly.

2 Mascarpone ušlehejte dohladka a pak do něj zapracujte kondenzované mléko a smetanu, až krém zhoustne. Rozdělte ho do 2 misek. Do jedné poloviny zamíchejte kávu a kávový likér, do druhé vanilku a zbylou marsalu.

3 Vanilkovou směs dejte do připravené mísy s roládkami a dejte na 2 hodiny do mrazáku téměř ztuhnout. Vyjměte a přidejte kávový krém. Dejte mrazit, až krém ztuhne, pak odloženými plátky rolády zakryjte vršek a vraťte do mrazáku do doby podávání.

4 Vyjměte z mrazáku 30 minut před podáváním. Vyklopte, odstraňte fólii, poprašte kakaem a krájejte na dílky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kokosovo-banánová zmrzlina v oplatce

Zmrzlinový dort s ovocem

Smažená zmrzlina

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

Přidat komentář