tiramisu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2839 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 250 g
Tuky 190 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše mražená verze slavného italského dezertu je naprostá bomba!

 

Suroviny

rostlinný olej
na vymazání
piškotová roláda 2 bal
po 6 ks nebo 1 velká čokoládová
marsala 3 PL
mascarpone 250 g
kondenzované mléko 200 ml
smetana ke šlehání 150 ml
káva instantní 1 PL
rozpuštěná v 1 lžíci vroucí vody a vychladlá
krémový likér kávový 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
kakao
na poprášení

1 Mísu o objemu 1 litr lehce vymažte olejem a vyložte dvojitou vrstvou potravinářské fólie. Roládu nakrájejte na silné plátky o tloušťce cca 2cm a mísu jimi vyložte. Rovnejte plátky co nejtěsněji vedle sebe (několik si odložte na dokončení – uzavření celé bomby s krémem po zamražení) a zbytek nakrájejte na menší kousky a vyplňte všechny mezery mezi jednotlivými kolečky rolády. Pokapejte 2 lžícemi marsaly.

2 Mascarpone ušlehejte dohladka a pak do něj zapracujte kondenzované mléko a smetanu, až krém zhoustne. Rozdělte ho do 2 misek. Do jedné poloviny zamíchejte kávu a kávový likér, do druhé vanilku a zbylou marsalu.

3 Vanilkovou směs dejte do připravené mísy s roládkami a dejte na 2 hodiny do mrazáku téměř ztuhnout. Vyjměte a přidejte kávový krém. Dejte mrazit, až krém ztuhne, pak odloženými plátky rolády zakryjte vršek a vraťte do mrazáku do doby podávání.

4 Vyjměte z mrazáku 30 minut před podáváním. Vyklopte, odstraňte fólii, poprašte kakaem a krájejte na dílky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit