0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
tiramisu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2839 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 250 g
Tuky 190 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše mražená verze slavného italského dezertu je naprostá bomba!

Suroviny

rostlinný olej
na vymazání
piškotová roláda 2 bal
po 6 ks nebo 1 velká čokoládová
marsala 3 PL
mascarpone 250 g
kondenzované mléko 200 ml
smetana ke šlehání 150 ml
káva instantní 1 PL
rozpuštěná v 1 lžíci vroucí vody a vychladlá
krémový likér kávový 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
kakao
na poprášení

Postup

1

Mísu o objemu 1 litr lehce vymažte olejem a vyložte dvojitou vrstvou potravinářské fólie. Roládu nakrájejte na silné plátky o tloušťce cca 2cm a mísu jimi vyložte. Rovnejte plátky co nejtěsněji vedle sebe (několik si odložte na dokončení – uzavření celé bomby s krémem po zamražení) a zbytek nakrájejte na menší kousky a vyplňte všechny mezery mezi jednotlivými kolečky rolády. Pokapejte 2 lžícemi marsaly.

2

Mascarpone ušlehejte dohladka a pak do něj zapracujte kondenzované mléko a smetanu, až krém zhoustne. Rozdělte ho do 2 misek. Do jedné poloviny zamíchejte kávu a kávový likér, do druhé vanilku a zbylou marsalu.

3

Vanilkovou směs dejte do připravené mísy s roládkami a dejte na 2 hodiny do mrazáku téměř ztuhnout. Vyjměte a přidejte kávový krém. Dejte mrazit, až krém ztuhne, pak odloženými plátky rolády zakryjte vršek a vraťte do mrazáku do doby podávání.

4

Vyjměte z mrazáku 30 minut před podáváním. Vyklopte, odstraňte fólii, poprašte kakaem a krájejte na dílky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit