Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tiramisu bomba
ZDROJ: Apetit
sdílet:
1.7/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2839 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 250 g
Tuky 190 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše mražená verze slavného italského dezertu je naprostá bomba!

Suroviny

rostlinný olej
na vymazání
piškotová roláda 2 bal
po 6 ks nebo 1 velká čokoládová
káva instantní 1 PL
rozpuštěná v 1 lžíci vroucí vody a vychladlá
vanilkový extrakt 1 ČL
na poprášení

Postup

1

Mísu o objemu 1 litr lehce vymažte olejem a vyložte dvojitou vrstvou potravinářské fólie. Roládu nakrájejte na silné plátky o tloušťce cca 2cm a mísu jimi vyložte. Rovnejte plátky co nejtěsněji vedle sebe (několik si odložte na dokončení – uzavření celé bomby s krémem po zamražení) a zbytek nakrájejte na menší kousky a vyplňte všechny mezery mezi jednotlivými kolečky rolády. Pokapejte 2 lžícemi marsaly.

2

Mascarpone ušlehejte dohladka a pak do něj zapracujte kondenzované mléko a smetanu, až krém zhoustne. Rozdělte ho do 2 misek. Do jedné poloviny zamíchejte kávu a kávový likér, do druhé vanilku a zbylou marsalu.

3

Vanilkovou směs dejte do připravené mísy s roládkami a dejte na 2 hodiny do mrazáku téměř ztuhnout. Vyjměte a přidejte kávový krém. Dejte mrazit, až krém ztuhne, pak odloženými plátky rolády zakryjte vršek a vraťte do mrazáku do doby podávání.

4

Vyjměte z mrazáku 30 minut před podáváním. Vyklopte, odstraňte fólii, poprašte kakaem a krájejte na dílky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...