0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řepný chlebíček s kozím sýrem

Řepný chlebíček s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řepný chlebíček s kozím sýrem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2841 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 222 g
Tuky 170 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se experimentovat! Nahraďte dýňová semínka svou oblíbenou směsí oříšků. Můžete obměnit i koření a bylinky, a chléb tak bude pokaždé trochu jiný.

Suroviny

máslo
na vymazání formy a k podávání
ovesné vločky 50 g
jemné
dýňová semínka 50 g
tymián 1 PL
vrchovatá lžíce čerstvých nasekaných lístků
kmín 2 ČL
celý
mouka pšeničná hladká 100 g
mouka pšeničná celozrnná hladká 100 g
jemně mletá (k dostání v prodejnách zdravé výživy, např. pod značkou Bioharmonie)
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda 0.25 ČL
sůl 0.75 ČL
červená řepa 200 g
vařená, nastrouhaná najemno (váha po oloupání a nastrouhání)
vejce 2 ks
slunečnicový olej 80 ml
zakysaná smetana 80 ml
med 1 PL
tekutý, lze nahradit oblíbeným sirupem
parmazán 30 g
nebo jeho alternativa vhodná pro vegetariány, nastrouhaný najemno
kozí sýr čerstvý 100 g
nakrájený na asi 2cm kousky
sůl vločková
ochucená, k podávání (my jsme použili růžovou sůl Flor de Sal)

Troubu předehřejte na 180°C. Formu na chlebíček o rozměrech 20 x 10 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2 V misce promíchejte ovesné vločky, dýňová semínka, tymiánové lístky a kmín. Pak naberte vrchovatou lžíci směsi a odložte ji.

3 Ve velké míse promíchejte metlou (nebo do ní prosejte) oba druhy mouky s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. Přidejte vločkovou směs a nastrouhanou řepu. Znovu promíchejte.

4 V jiné misce prošlehejte vejce, olej, zakysanou smetanu, med a parmazán. Přelijte do mísy k mouce a spol. a promíchejte stěrkou, aby vzniklo těsto o stejnoměrné konzistenci.

5 Těsto nalijte do připravené formy, pak do něj rovnoměrně vtiskněte kozí sýr a posypte ho odloženou směsí vloček a semínek. Pečte asi 40 minut, potom formu opatrně napevno zabalte do alobalu a pečte dalších 40 minut, aby špejle zapíchnutá do středu chlebíčku vyšla čistá a nepříliš vlhká. Pak formu vybalte z alobalu a nechte 5 minut chladnout. Poté chlebíček vyklopte na mřížku a hned ho obraťte posypem vzhůru. Před krájením nechte chladnout na mřížce aspoň 20 minut. Podávejte s máslem a solí podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit