Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řepný chlebíček s kozím sýrem
Řepný chlebíček s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řepný chlebíček s kozím sýrem

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2841 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 222 g
Tuky 170 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se experimentovat! Nahraďte dýňová semínka svou oblíbenou směsí oříšků. Můžete obměnit i koření a bylinky, a chléb tak bude pokaždé trochu jiný.

Suroviny

na vymazání formy a k podávání
jemné
dýňová semínka 50 g
tymián 1 PL
vrchovatá lžíce čerstvých nasekaných lístků
kmín 2 ČL
celý
mouka pšeničná celozrnná hladká 100 g
jemně mletá (k dostání v prodejnách zdravé výživy, např. pod značkou Bioharmonie)
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ¾ ČL
vařená, nastrouhaná najemno (váha po oloupání a nastrouhání)
vejce 2 ks
slunečnicový olej 80 ml
med 1 PL
tekutý, lze nahradit oblíbeným sirupem
nebo jeho alternativa vhodná pro vegetariány, nastrouhaný najemno
nakrájený na asi 2cm kousky
sůl vločková
ochucená, k podávání (my jsme použili růžovou sůl Flor de Sal)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Formu na chlebíček o rozměrech 20 x 10 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2

V misce promíchejte ovesné vločky, dýňová semínka, tymiánové lístky a kmín. Pak naberte vrchovatou lžíci směsi a odložte ji.

3

Ve velké míse promíchejte metlou (nebo do ní prosejte) oba druhy mouky s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. Přidejte vločkovou směs a nastrouhanou řepu. Znovu promíchejte.

4

V jiné misce prošlehejte vejce, olej, zakysanou smetanu, med a parmazán. Přelijte do mísy k mouce a spol. a promíchejte stěrkou, aby vzniklo těsto o stejnoměrné konzistenci.

5

Těsto nalijte do připravené formy, pak do něj rovnoměrně vtiskněte kozí sýr a posypte ho odloženou směsí vloček a semínek. Pečte asi 40 minut, potom formu opatrně napevno zabalte do alobalu a pečte dalších 40 minut, aby špejle zapíchnutá do středu chlebíčku vyšla čistá a nepříliš vlhká. Pak formu vybalte z alobalu a nechte 5 minut chladnout. Poté chlebíček vyklopte na mřížku a hned ho obraťte posypem vzhůru. Před krájením nechte chladnout na mřížce aspoň 20 minut. Podávejte s máslem a solí podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín