Řepný chlebíček s kozím sýrem

Řepný chlebíček s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2954 kcal
Bílkoviny 116 g
Cukr 220 g
Tuky 177 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se experimentovat! Nahraďte dýňová semínka svou oblíbenou směsí oříšků. Můžete obměnit i koření a bylinky, a chléb tak bude pokaždé trochu jiný.

Suroviny

máslo
na vymazání formy a k podávání
ovesné vločky 50 g
jemné
dýňová semínka 50 g
tymián 1 PL
vrchovatá, nasekaných lístků
kmín 2 ČL
celý
mouka pšeničná hladká 100 g
mouka pšeničná celozrnná hladká 100 g
celozrnné pšeničné mouky jemně mleté (k dostání v prodejnách zdravé výživy, např. pod značkou Bioharmonie)
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda 0.25 ČL
sůl 0.75 ČL
červená řepa 200 g
vařené, nastrouhané najemno (váha po oloupání a nastrouhání)
vejce 2 ks
slunečnicový olej 80 ml
zakysaná smetana 80 ml
med 1 PL
tekutý, lze nahradit oblíbeným sirupem
parmazán 30 g
nebo jeho alternativa vhodná pro vegetariány, nastrouhaný najemno
kozí sýr 100 g
čerstvého, nakrájeného na asi 2cm kousky
sůl mořská
ochucená, vločková, k podávání (my jsme použili růžovou sůl Flor de Sal)

Troubu předehřejte na 180°C. Formu na chlebíček o rozměrech 20 x 10 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2 V misce promíchejte ovesné vločky, dýňová semínka, tymiánové lístky a kmín. Pak naberte vrchovatou lžíci směsi a odložte ji.

3 Ve velké míse promíchejte metlou (nebo do ní prosejte) oba druhy mouky s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. Přidejte vločkovou směs a nastrouhanou řepu. Znovu promíchejte.

4 V jiné misce prošlehejte vejce, olej, zakysanou smetanu, med a parmazán. Přelijte do mísy k mouce a spol. a promíchejte stěrkou, aby vzniklo těsto o stejnoměrné konzistenci.

5 Těsto nalijte do připravené formy, pak do něj rovnoměrně vtiskněte kozí sýr a posypte ho odloženou směsí vloček a semínek. Pečte asi 40 minut, potom formu opatrně napevno zabalte do alobalu a pečte dalších 40 minut, aby špejle zapíchnutá do středu chlebíčku vyšla čistá a nepříliš vlhká. Pak formu vybalte z alobalu a nechte 5 minut chladnout. Poté chlebíček vyklopte na mřížku a hned ho obraťte posypem vzhůru. Před krájením nechte chladnout na mřížce aspoň 20 minut. Podávejte s máslem a solí podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit