Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řepný chlebíček s kozím sýrem
Řepný chlebíček s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řepný chlebíček s kozím sýrem

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2841 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 222 g
Tuky 170 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se experimentovat! Nahraďte dýňová semínka svou oblíbenou směsí oříšků. Můžete obměnit i koření a bylinky, a chléb tak bude pokaždé trochu jiný.

Suroviny

na vymazání formy a k podávání
jemné
dýňová semínka 50 g
tymián 1 PL
vrchovatá lžíce čerstvých nasekaných lístků
kmín 2 ČL
celý
mouka pšeničná celozrnná hladká 100 g
jemně mletá (k dostání v prodejnách zdravé výživy, např. pod značkou Bioharmonie)
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ¾ ČL
vařená, nastrouhaná najemno (váha po oloupání a nastrouhání)
vejce 2 ks
slunečnicový olej 80 ml
med 1 PL
tekutý, lze nahradit oblíbeným sirupem
nebo jeho alternativa vhodná pro vegetariány, nastrouhaný najemno
nakrájený na asi 2cm kousky
sůl vločková
ochucená, k podávání (my jsme použili růžovou sůl Flor de Sal)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Formu na chlebíček o rozměrech 20 x 10 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2

V misce promíchejte ovesné vločky, dýňová semínka, tymiánové lístky a kmín. Pak naberte vrchovatou lžíci směsi a odložte ji.

3

Ve velké míse promíchejte metlou (nebo do ní prosejte) oba druhy mouky s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. Přidejte vločkovou směs a nastrouhanou řepu. Znovu promíchejte.

4

V jiné misce prošlehejte vejce, olej, zakysanou smetanu, med a parmazán. Přelijte do mísy k mouce a spol. a promíchejte stěrkou, aby vzniklo těsto o stejnoměrné konzistenci.

5

Těsto nalijte do připravené formy, pak do něj rovnoměrně vtiskněte kozí sýr a posypte ho odloženou směsí vloček a semínek. Pečte asi 40 minut, potom formu opatrně napevno zabalte do alobalu a pečte dalších 40 minut, aby špejle zapíchnutá do středu chlebíčku vyšla čistá a nepříliš vlhká. Pak formu vybalte z alobalu a nechte 5 minut chladnout. Poté chlebíček vyklopte na mřížku a hned ho obraťte posypem vzhůru. Před krájením nechte chladnout na mřížce aspoň 20 minut. Podávejte s máslem a solí podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč