0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Batáty dvou textur se slaninou a volským okem

Batáty dvou textur se slaninou a volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Batáty dvou textur se slaninou a volským okem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2637 kcal
Bílkoviny 241 g
Sacharidy 86 g
Tuky 144 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svátky skýtají skvělou možnost užít si ranní válení v peřinách... K dokonalosti chybí už jen vydatná snídaně, připravená ideálně vaší drahou polovičkou!

Suroviny

batáty 4 ks
sladké brambory – oloupané, 2 nakrájené na kusy a 2 na 1,5cm kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 1 PL
máslo
na opékání
vejce 4 ks
slanina 4 plátky
sýr feta 100 g
lze nahradtit balkánským sýrem
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
chilli paprička 1 ks
dlouhá, červená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno (nemusí být)

1 Batáty nakrájené na kusy nasypte do rendlíku, zalijte vodou, osolte ji, přiveďte k varu a povařte 10 minut.

2 Mezitím rozehřejte na středním ohni v těžké pánvi olej s troškou másla. Vsypte batátové kostičky a opékejte 8–10 minut. Občas je protřeste, aby pěkně zezlátly ze všech stran a byly prohřáté.

3 Uvařené batáty důkladně slijte a rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte je do pán- ve a promíchejte s kostičkami. Pořádně osolte a opepřete a za stálého obracení opékejte, aby se všechno pěkně prohřálo. Odstavte a udržujte teplé, zatímco budete opékat vejce a slaninu.

Z vajec opečte na pánvi na troše másla volská oka (sázená vejce) – raději oddělená. Slaninu opečte dokřupava na pánvi, pod grilem nebo v předehřáté troubě, osušte ji na papírových utěrkách.

5 Batáty podávejte rozdělené na talíře, ozdobené slaninou a volským okem. Navrch rozdrobte sýr, posypte petrželkou a chilli papričkou podle chuti. Podle libosti ještě osolte a opepřete. Hned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit