Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Batáty dvou textur se slaninou a volským okem
Batáty dvou textur se slaninou a volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Batáty dvou textur se slaninou a volským okem

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2637 kcal
Bílkoviny 241 g
Sacharidy 86 g
Tuky 144 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svátky skýtají skvělou možnost užít si ranní válení v peřinách... K dokonalosti chybí už jen vydatná snídaně, připravená ideálně vaší drahou polovičkou!

Suroviny

sladké brambory – oloupané, 2 nakrájené na kusy a 2 na 1,5cm kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 1 PL
na opékání
vejce 4 ks
slanina 4 plátky
lze nahradtit balkánským sýrem
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
dlouhá, červená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno (nemusí být)

Postup

1

Batáty nakrájené na kusy nasypte do rendlíku, zalijte vodou, osolte ji, přiveďte k varu a povařte 10 minut.

2

Mezitím rozehřejte na středním ohni v těžké pánvi olej s troškou másla. Vsypte batátové kostičky a opékejte 8–10 minut. Občas je protřeste, aby pěkně zezlátly ze všech stran a byly prohřáté.

3

Uvařené batáty důkladně slijte a rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte je do pán- ve a promíchejte s kostičkami. Pořádně osolte a opepřete a za stálého obracení opékejte, aby se všechno pěkně prohřálo. Odstavte a udržujte teplé, zatímco budete opékat vejce a slaninu.

4

Z vajec opečte na pánvi na troše másla volská oka (sázená vejce) – raději oddělená. Slaninu opečte dokřupava na pánvi, pod grilem nebo v předehřáté troubě, osušte ji na papírových utěrkách.

5

Batáty podávejte rozdělené na talíře, ozdobené slaninou a volským okem. Navrch rozdrobte sýr, posypte petrželkou a chilli papričkou podle chuti. Podle libosti ještě osolte a opepřete. Hned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...