Svátky skýtají skvělou možnost užít si ranní válení v peřinách... K dokonalosti chybí už jen vydatná snídaně, připravená ideálně vaší drahou polovičkou!
Suroviny
Postup
Batáty nakrájené na kusy nasypte do rendlíku, zalijte vodou, osolte ji, přiveďte k varu a povařte 10 minut.
Mezitím rozehřejte na středním ohni v těžké pánvi olej s troškou másla. Vsypte batátové kostičky a opékejte 8–10 minut. Občas je protřeste, aby pěkně zezlátly ze všech stran a byly prohřáté.
Uvařené batáty důkladně slijte a rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte je do pán- ve a promíchejte s kostičkami. Pořádně osolte a opepřete a za stálého obracení opékejte, aby se všechno pěkně prohřálo. Odstavte a udržujte teplé, zatímco budete opékat vejce a slaninu.
Z vajec opečte na pánvi na troše másla volská oka (sázená vejce) – raději oddělená. Slaninu opečte dokřupava na pánvi, pod grilem nebo v předehřáté troubě, osušte ji na papírových utěrkách.
Batáty podávejte rozdělené na talíře, ozdobené slaninou a volským okem. Navrch rozdrobte sýr, posypte petrželkou a chilli papričkou podle chuti. Podle libosti ještě osolte a opepřete. Hned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Valentýnské překvapení: Přineste svým milovaným vlastnoruční snídani do postele(11 receptů )
- 33x Snídaně na vidličku(33 receptů )