0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 952 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 87 g
Tuky 38 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzské crêpes jsou velice tenké, francouzské palačinky. Americké pancakes jsou naopak velice naducané americké palačinky. Když jsem byla malá, tak u nás doma se palačinkám říkalo amolety a byly někde mezi crêpes a pancakes. Výborné jsou ať se jmenují jakkoliv. Když jsem pátrala po pravém americkém receptu, nejvíce mě zaujaly pancakes od Jamie Olivera, mého oblíbence. Vyzkoušela jsem a doporučuji. Výborné. Stačí je přelít javorovým sirupem a troškou rozpuštěného másla.

Suroviny

vejce 3 ks
velká
mouka pšeničná hladká 120 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
mléko 140 ml
sůl špetka

Postup

1

Vejce si oddělíme na žloutky a bílky.

2

Žloutky ušleháme ruční metličkou s mlékem a potom postupně přisypáváme mouku, kterou jsme předtím smíchali s práškem do pečiva.

3

Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha a sníh opatrně přimícháme do žloutkové směsi.

4

Smažíme menší pancakes na lívanečníku nebo větší na klasické pánvi. Stačí maličko kápnout oleje nebo vůbec, pokud máte teflonovou pánev. Na pánvičku dávejte velice tenkou vrstvu těsta, které je za chviličku z jedné strany usmažené dozlatova. Potom palačinku ihned otočte a dozlatova usmažte i z druhé strany. Palačinka se krásně nafoukne a bude americky baculatá.

5

Ihned podávejte, přelité javorovým sirupem a troškou rozpuštěného másla. Mé děti si opět pochutnávaly na své tradiční kombinaci - šlehačka a granko

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

Autor: olush

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit