Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronové palačinky s citronovo-karamelovou polevou a kandovanými citrony
Citronové palačinky s kandovanými citrony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronové palačinky s citronovo-karamelovou polevou a kandovanými citrony

3.6/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6271 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 1185 g
Tuky 140 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle palačinky stojí a padají s citronem. Dává jim nezaměnitelnou lahodnou chuť. Jsou lehké, a přitom výrazné. Když je připravíte jako dezert, všichni budou volat po přídavku!

Související recepty

Suroviny

nakrájené na drobné kousky + navíc máslo na smažení
sůl ¼ ČL
mléko 300 ml
vanilkový extrakt ¼ ČL
vejce 3 ks
velká
Na citronovo-karamelovou polevu
zahřátý v 60 ml vody
citronový likér 15 ml
limoncello
Na kandované citrony
na plátky

Postup

1

V kastrůlku přiveďte k varu 30 ml vody. Snižte teplotu a postupně přidávejte máslo. Pro­šlehávejte, dokud se úplně nerozpustí.

2

Ve středně velké míse promíchejte mouku, cukr a sůl.

3

V jiné prošlehejte mléko, vanilkový extrakt a vajíčka.

4

Mléčnou směs postupně přidávejte k mouce a míchejte, abyste získali hladké těsto. Pak přidejte máslovou hmotu a důkladně zpracujte.

5

Těsto přesuňte do vzduchotěsné nádoby a nechte chladit v ledničce minimálně dvě hodiny, nejlépe však přes noc.

6

Na pánev s trochou rozpuštěného másla dávejte vždy 2–3 lžíce těsta. Na středním plameni smažte palačinky, aby okraje zezlátly a prostředek byl suchý. Poté otočte.

7

Teď je na řadě poleva: na středním plameni za stálého míchání rozehřívejte cukr v 60 ml vody, dokud nevznikne čirý sirup. Zahřívejte k varu. Nechte sirup vařit, až zhnědne; pánvičkou při tom mírně kružte. Odstavte, přidejte citronovou šťávu, likér, máslo a 30 ml vody a rozmíchejte (případně znovu rozvařte).

8

V těžkém hrnci zalijte zbývající cukr litrem vody a na středním plameni přiveďte k varu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte citrony a opět uveďte do varu. Sejměte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Palačinky aranžujte po třech: složte je do trojúhelníku, pokropte polevou a ozdobte kandovaným citronem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...