0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronové palačinky s citronovo-karamelovou polevou a kandovanými citrony

Citronové palačinky s kandovanými citrony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronové palačinky s citronovo-karamelovou polevou a kandovanými citrony

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6307 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 1189 g
Tuky 140 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle palačinky stojí a padají s citronem. Dává jim nezaměnitelnou lahodnou chuť. Jsou lehké, a přitom výrazné. Když je připravíte jako dezert, všichni budou volat po přídavku!

Suroviny

máslo 90 g
nakrájené na drobné kousky + navíc máslo na smažení
mouka pšeničná polohrubá 130 g
krupicový cukr 50 g
sůl ¼ ČL
mléko 300 ml
vanilkový extrakt ¼ ČL
vejce 3 ks
velká
Na citronovo-karamelovou polevu
krupicový cukr 200 g
zahřátý v 60 ml vody
citronová štáva 45 ml
limoncello 15 ml
citrónový likér
máslo 30 g
Na kandované citrony
citron 3 ks
na plátky
krupicový cukr 800 g

Postup

1

V kastrůlku přiveďte k varu 30 ml vody. Snižte teplotu a postupně přidávejte máslo. Pro­šlehávejte, dokud se úplně nerozpustí.

2

Ve středně velké míse promíchejte mouku, cukr a sůl.

3

V jiné prošlehejte mléko, vanilkový extrakt a vajíčka.

4

Mléčnou směs postupně přidávejte k mouce a míchejte, abyste získali hladké těsto. Pak přidejte máslovou hmotu a důkladně zpracujte.

5

Těsto přesuňte do vzduchotěsné nádoby a nechte chladit v ledničce minimálně dvě hodiny, nejlépe však přes noc.

6

Na pánev s trochou rozpuštěného másla dávejte vždy 2–3 lžíce těsta. Na středním plameni smažte palačinky, aby okraje zezlátly a prostředek byl suchý. Poté otočte.

7

Teď je na řadě poleva: na středním plameni za stálého míchání rozehřívejte cukr v 60 ml vody, dokud nevznikne čirý sirup. Zahřívejte k varu. Nechte sirup vařit, až zhnědne; pánvičkou při tom mírně kružte. Odstavte, přidejte citronovou šťávu, likér, máslo a 30 ml vody a rozmíchejte (případně znovu rozvařte).

8

V těžkém hrnci zalijte zbývající cukr litrem vody a na středním plameni přiveďte k varu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte citrony a opět uveďte do varu. Sejměte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Palačinky aranžujte po třech: složte je do trojúhelníku, pokropte polevou a ozdobte kandovaným citronem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč