Recepty s angreštem
Bobule angreštu nejsou pravděpodobně nejoblíbenějším ovocem v našich končinách, ale své příznivce si rozhodně najdou. Daří se mu všude tam kde rybízu. Plody angreštu mohou mít různou barvu – od žlutozelených až po tmanočervenou. Podle odrůdy mohou být plody jemně ochmýřené nebo hladké.
...
- Angrešty lze jíst syrové – či jako součást ovocných salátů a dezertů. Dá se z nich připravit i ovocné pyré, které bude velmi slušet tvarohovému krému nebo jogurtu.
- Čatní z angreštu je vynikající přílohou k některým druhům ryb či jako salsa ke grilovanému sýru.
- Angrešty je možné zavařovat nebo připravit z nich sladké povidla.
- Angrešt je bohatou zásobárnou vitamínů a minerálních látek. Obsahuje spoustu pektinů, vitamínu C obsahuje víc než pomeranč.
Nejlepší jsou čerstvé bobule angreštu, které podporují trávení, posilují cévy. Angrešt je vhodný při očistných a detoxikačních kúrách pro celkové pročištění těla. Angrešty také podporují trávení, posilují imunitní systém, chrání mozek, pomáhají redukovat hmotnost, udržují zdravý krevní tlak, zlepšují spánek a udržují zdravé vlasy.
Celý popis