V husté BBQ omáčce s logem Watch Burger je kromě portského vína (z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí portugalské řeky Douro) i rozmarýn, česnek a další skvělé ingredience, které z ní dělají ideální doplněk veškerých grilovaných mas, zeleniny, brambor, pečených křídel a burgerů. Tuhle omáčku ocení všichni milovníci letního grilování!
Suroviny
Postup
Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky. Opečte je na oleji, přidejte protlak a opět opékejte na pánvi. Přidejte mletou papriku, třtinový cukr, sůl, pepř, rozdrcené nové koření a pokrájený rozmarýn a zalijte portským vínem. Nakonec přidejte worcester, promíchejte a přiveďte k varu.
Omáčku nechte zredukovat na požadované množství a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Nechte odležet do druhého dne v lednici a pak podávejte například v burgeru podle receptu dole.
RECEPT NAVÍC
Burger s trhaným vepřovým masem, vídeňskou cibulkou a BBQ omáčkou: 1 velkou cibuli nakrájejte na tenká kolečka a obalte je v hladké mouce. Smažte dozlatova na rozpáleném olivovém oleji, pečlivě kontrolujte proces smažení, jde to rychle. Kroužky nechte osušit na papírové utěrce a pak jemně osolte. 500 g vepřové plece důkladně osolte, opepřete a potřete směsí dijonské hořčice, drceného česneku, mleté lahůdkové papriky a slunečnicového oleje. Zabalte do alobalu a pečte v troubě pozvolna 3 hodiny při teplotě 170°C. Potom sundejte alobal a maso pomocí dvou vidliček natrhejte na úzké proužky vláken, ty dejte do misky a bohatě zalijte BBQ omáčkou (viz recept výše). 4 malé máslové briošky sypané sezamem podélně rozřízněte napůl, opečte a naplňte trhaným masem s omáčkou a cibulkou. Ideálně párujte s jablečným moštem nebo s portským vínem.