Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
BBQ omáčka s portským vínem a rozmarýnem

BBQ omáčka s portským vínem a rozmarýnem

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Na 330 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 714 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 56 g
Tuky 52 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V husté BBQ omáčce s logem Watch Burger je kromě portského vína (z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí portugalské řeky Douro) i rozmarýn, česnek a další skvělé ingredience, které z ní dělají ideální doplněk veškerých grilovaných mas, zeleniny, brambor, pečených křídel a burgerů. Tuhle omáčku ocení všichni milovníci letního grilování!

Suroviny

střední, oloupaná
česnek 2 stroužky
oloupané
řepkový olej 50 ml
paprika mletá uzená 2 ČL
třtinový cukr 1 PL
sůl 3 špetky
pepř 3 špetky
čerstvě mletý
nové koření 3 kuličky
podrcené v hmoždíři
rozmarýn 2 snítky
otrhané lístky, nakrájené nadrobno
červené
worcesterská omáčka 1 PL

Postup

1

Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky. Opečte je na oleji, přidejte protlak a opět opékejte na pánvi. Přidejte mletou papriku, třtinový cukr, sůl, pepř, rozdrcené nové koření a pokrájený rozmarýn a zalijte portským vínem. Nakonec přidejte worcester, promíchejte a přiveďte k varu.

2

Omáčku nechte zredukovat na požadované množství a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Nechte odležet do druhého dne v lednici a pak podávejte například v burgeru podle receptu dole.

RECEPT NAVÍC
Burger s trhaným vepřovým masem, vídeňskou cibulkou a BBQ omáčkou: 1 velkou cibuli nakrájejte na tenká kolečka a obalte je v hladké mouce. Smažte dozlatova na rozpáleném olivovém oleji, pečlivě kontrolujte proces smažení, jde to rychle. Kroužky nechte osušit na papírové utěrce a pak jemně osolte. 500 g vepřové plece důkladně osolte, opepřete a potřete směsí dijonské hořčice, drceného česneku, mleté lahůdkové papriky a slunečnicového oleje. Zabalte do alobalu a pečte v troubě pozvolna 3 hodiny při teplotě 170°C. Potom sundejte alobal a maso pomocí dvou vidliček natrhejte na úzké proužky vláken, ty dejte do misky a bohatě zalijte BBQ omáčkou (viz recept výše). 4 malé máslové briošky sypané sezamem podélně rozřízněte napůl, opečte a naplňte trhaným masem s omáčkou a cibulkou. Ideálně párujte s jablečným moštem nebo s portským vínem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín