Babiččin borůvkový koláč

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Babiččin borůvkový koláč

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (4)
Snadné
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Těsto
máslo 120 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
vejce 2 ks
mléko 10
mouka pšeničná hrubá 300 g
cukr 140 g
citronová kůra 2
Drobenka
vanilkový cukr 1 PL
mouka pšeničná hrubá 9
krystalový cukr 5
máslo 3 PL

V první řadě si připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Poté přidáme rozehřáté máslo, vejce a mléko. Těsto rozválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, případně přímo na pečícím papíře. Pokud chcete recept použít na malou kulatou formu či menší plech, rozhodně použijte polovinu nebo méně ingrediencí. Na koláči je nejlepší, že je nízký a šťavnatý, není dobré, aby v malé formě příliš nakynul.

Z másla, cukru, vanilkového cukru a mouky připravíme drobenku - pomocí vařečky, nebo lépe přímo rukama.

Na povrch hustě poklademe borůvky a zasypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30min.

Babiččin borůvkový koláč servírujeme pocukrovaný ke kávě či sklenici mléka.

 

http://recepty.vareni.cz/babiccin-boruvkovy-kolac/

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit