0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Malinovo-borůvkový koláč s limetovým sirupem

Malinovo-borůvkový koláč s limetovým sirupem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4939 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 552 g
Tuky 249 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč, který můžete bez obav vzít s sebou na výlet. Snadno se krájí, balí i přenáší. Recept se vám bude hodit i při přípravě občerstvení na piknik.

Suroviny

máslo 225 g
změklé + další na vymazání
třtinový cukr 225 g
vejce 4 ks
střední
limeta 2 ks
šťáva a kůra
mandle 25 g
mleté
mouka pšeničná hladká 250 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
borůvky 50 g
maliny 50 g
Na sirup
limetová šťáva 8 PL
asi ze 4 limet
limetová kůra
nastrouhaná z 1 limety
třtinový cukr 140 g
světlý

1 Vyložte formu 20 x 20 cm pečicím papírem a potřete ho máslem. Máslo utřete s cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce, kůru a šťávu z limet, mandle a mouku prosátou se solí a kypřicím práškem. Zlehka do těsta zamíchejte 3⁄4 malin a borůvek. Vlijte do formy, uhlaďte povrch a posypte zbývajícím ovocem.

2 Pečte v troubě při 170 stupních asi hodinu, až bude střed na dotyk pružný a zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Pokud koláč příliš hnědne, přikryjte ho alobalem.

3 Mezitím připravte sirup. V kastrůlku zvolna zahřejte limetovou šťávu, kůru a cukr. Na mírném ohni míchejte, až se cukr rozpustí, ale směs by ještě neměla bublat.

4 Upečený koláč propíchejte špejlí a ihned zalijte připraveným sirupem. Po vychladnutí vyjměte z formy, sloupněte papír, nakrájejte a zabalte do plechové krabice.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit