0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Malinovo-borůvkový koláč s limetovým sirupem

Malinovo-borůvkový koláč s limetovým sirupem

3.8/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4939 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 552 g
Tuky 249 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč, který můžete bez obav vzít s sebou na výlet. Snadno se krájí, balí i přenáší. Recept se vám bude hodit i při přípravě občerstvení na piknik.

Suroviny

máslo 225 g
změklé + další na vymazání
třtinový cukr 225 g
vejce 4 ks
střední
šťáva a kůra
mleté
mouka pšeničná hladká 250 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
Na sirup
limetová šťáva 8 PL
asi ze 4 limet
limetová kůra
nastrouhaná z 1 limety
třtinový cukr 140 g
světlý

1 Vyložte formu 20 x 20 cm pečicím papírem a potřete ho máslem. Máslo utřete s cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce, kůru a šťávu z limet, mandle a mouku prosátou se solí a kypřicím práškem. Zlehka do těsta zamíchejte 3⁄4 malin a borůvek. Vlijte do formy, uhlaďte povrch a posypte zbývajícím ovocem.

2 Pečte v troubě při 170 stupních asi hodinu, až bude střed na dotyk pružný a zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Pokud koláč příliš hnědne, přikryjte ho alobalem.

3 Mezitím připravte sirup. V kastrůlku zvolna zahřejte limetovou šťávu, kůru a cukr. Na mírném ohni míchejte, až se cukr rozpustí, ale směs by ještě neměla bublat.

4 Upečený koláč propíchejte špejlí a ihned zalijte připraveným sirupem. Po vychladnutí vyjměte z formy, sloupněte papír, nakrájejte a zabalte do plechové krabice.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč