Koláč, který můžete bez obav vzít s sebou na výlet. Snadno se krájí, balí i přenáší. Recept se vám bude hodit i při přípravě občerstvení na piknik.
Suroviny
1 Vyložte formu 20 x 20 cm pečicím papírem a potřete ho máslem. Máslo utřete s cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce, kůru a šťávu z limet, mandle a mouku prosátou se solí a kypřicím práškem. Zlehka do těsta zamíchejte 3⁄4 malin a borůvek. Vlijte do formy, uhlaďte povrch a posypte zbývajícím ovocem.
2 Pečte v troubě při 170 stupních asi hodinu, až bude střed na dotyk pružný a zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Pokud koláč příliš hnědne, přikryjte ho alobalem.
3 Mezitím připravte sirup. V kastrůlku zvolna zahřejte limetovou šťávu, kůru a cukr. Na mírném ohni míchejte, až se cukr rozpustí, ale směs by ještě neměla bublat.
4 Upečený koláč propíchejte špejlí a ihned zalijte připraveným sirupem. Po vychladnutí vyjměte z formy, sloupněte papír, nakrájejte a zabalte do plechové krabice.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na výlet: 3 recepty sebou(3 recepty)
- Fialové mlsání – ty nejlepší borůvkové dezerty(35 receptů)
- Fialové mlsání – ty nejlepší borůvkové dezerty(35 receptů)
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů)