Tahle vynikající bábovka patří svým postupem mezi náročnější moučníky.
Suroviny
Postup
Suroviny na těsto smíchejte a propracujte rychle v těsto, nejlépe v robotu s pádlem.
Pečlivě vymažte formu na bábovku rozpuštěným a zchladlým máslem.
Do formy vložte 3/4 těsta a vtlačte ho na stěny formy (těsto můžete též vyválet a postupně ho do formy přenést a přitlačit ke stěnám). Zbylou 1/4 vyválejte na plát.
Na náplň ušlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Do ušlehaných žloutků vmíchejte ořechy, piškoty a nakonec tuhý sníh z bílků. Hmotu vlijte do připraveného těsta ve formě a zakryjte zbylým vyváleným těstem. Okraje, které přesahují, přehněte doprostřed bábovky.
Bábovku pečte v troubě vyhřáté na 165°C zhruba 30-40 minut. Hlídejte, aby se vršek bábovky během pečení nepřipaloval, v případě potřeby ji zakryjte alobalem.
Hotovou bábovku nechte chvíli zchladnout ve formě, poté opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout.
Recept je převzatý z knihy Domácí pekař, Autorka: Klára Hadašová
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů )
- V hlavní roli skořápkové plody: Vyzkoušejte 20 skvělých ořechových moučníků(21 receptů )