0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linecká bábovka s ořechovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 61
Více než hodinu Pro zkušené Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5651 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 431 g
Tuky 360 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle vynikající bábovka patří svým postupem mezi náročnější moučníky.

Suroviny

NA TĚSTO
mouka pšeničná celozrnná hladká 300 g
máslo 200 g
studené + rozpuštěné a zchladlé máslo na vymazání formy
moučkový cukr 100 g
žloutek 2 ks
NA NÁPLŇ
žloutek 2 ks
moučkový cukr 80 g
vlašské ořechy 100 g
mleté
piškoty 20 g
drcené

Postup

1

Suroviny na těsto smíchejte a propracujte rychle v těsto, nejlépe v robotu s pádlem.

2

Pečlivě vymažte formu na bábovku rozpuštěným a zchladlým máslem.

3

Do formy vložte 3/4 těsta a vtlačte ho na stěny formy (těsto můžete též vyválet a postupně ho do formy přenést a přitlačit ke stěnám). Zbylou 1/4 vyválejte na plát.

4

Na náplň ušlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

5

Do ušlehaných žloutků vmíchejte ořechy, piškoty a nakonec tuhý sníh z bílků. Hmotu vlijte do připraveného těsta ve formě a zakryjte zbylým vyváleným těstem. Okraje, které přesahují, přehněte doprostřed bábovky.

6

Bábovku pečte v troubě vyhřáté na 165°C zhruba 30-40 minut. Hlídejte, aby se vršek bábovky během pečení nepřipaloval, v případě potřeby ji zakryjte alobalem.

7

Hotovou bábovku nechte chvíli zchladnout ve formě, poté opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout.

Recept je převzatý z knihy Domácí pekař, Autorka: Klára Hadašová

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč