0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Muffiny Earl Grey
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 menších muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2646 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 352 g
Tuky 101 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná lahůdka. Zkuste nechat v mléce vylouhovat silný aromatický čaj a přidat do těsta.

Suroviny

mléko ¼ l
plnotučné
čaj 6 ks
sáčků, Earl grey
mouka pšeničná hladká 280 g
špaldová
třtinový cukr 120 g
jedlá soda 2 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl ½ ČL
vejce 1 ks
velké
máslo 90 g
jogurt 130 g
med 3 PL

1 Zahřejte ¼ l plnotučného mléka a přiveďte těsně pod bod varu. Sejměte z plamene a vložte do něj 6 sáčků čaje Earl Grey, zakryjte a nechte 45 minut louhovat. Zahřejte troubu na 200 °C.

2 Smíchejte: 280 g hladké špaldové mouky, 120 g třtinového cukru, 2 lžičky jedlé sody, 1 lžičku prášku do pečiva a ½ lžičky soli. V míse lehce prošlehejte 1 velké vejce, pak zašlehejte 90 g másla, rozpuštěného a zchladlého, 130 g jogurtu, 3 lžíce medu a nakonec ochucené mléko. Zamíchejte vařečkou a rychle vmíchejte moučnou směs.

3 Naplňte do forem, pečte asi 25 minut, aby špejle byla skoro čistá. Snězte týž den, nebo nechte v mrazáku i 2 měsíce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...