0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Muffiny Earl Grey
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 menších muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2646 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 352 g
Tuky 101 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná lahůdka. Zkuste nechat v mléce vylouhovat silný aromatický čaj a přidat do těsta.

Suroviny

mléko 0.25 l
plnotučné
čaj 6 ks
sáčků, Earl grey
mouka pšeničná hladká 280 g
špaldová
třtinový cukr 120 g
jedlá soda 2 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 0.5 ČL
vejce 1 ks
velké
máslo 90 g
jogurt 130 g
med 3 PL

1 Zahřejte ¼ l plnotučného mléka a přiveďte těsně pod bod varu. Sejměte z plamene a vložte do něj 6 sáčků čaje Earl Grey, zakryjte a nechte 45 minut louhovat. Zahřejte troubu na 200 °C.

2 Smíchejte: 280 g hladké špaldové mouky, 120 g třtinového cukru, 2 lžičky jedlé sody, 1 lžičku prášku do pečiva a ½ lžičky soli. V míse lehce prošlehejte 1 velké vejce, pak zašlehejte 90 g másla, rozpuštěného a zchladlého, 130 g jogurtu, 3 lžíce medu a nakonec ochucené mléko. Zamíchejte vařečkou a rychle vmíchejte moučnou směs.

3 Naplňte do forem, pečte asi 25 minut, aby špejle byla skoro čistá. Snězte týž den, nebo nechte v mrazáku i 2 měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit