Už jste si vybrali recept? Máme pro vás také několik rad pro dokonalý výsledek.
MŘÍŽKU NA PEČENÍ
Umístěte doprostřed trouby. Pokud chcete péct v samotných košíčcích či samostatných formičkách, připravte si je na plech a na něm i pečte.
FORMIČKY NA MUFFINY
Vymažte tukem (i kdyby výrobce tvrdil, že to není potřeba) či vyložte papírovými košíčky. Formičky/košíčky plňte těstem do tří čtvrtin.
POZOR NA SPRÁVNOU TEPLOTU
Máslo po rozpuštění nechte vychladnout, vejce dojít pokojové teploty.
SMĚSI (moučnou suchá a ,mokrá‘)
Při spojování nepřemíchejte, stačí, aby se suchá směs navlhčila – použijte stěrku či vařečku. Pár hrudek v těstě do muffinů patří. Při šlehání si vystačíte s ruční metlou, není-li uvedeno jinak.
PO VYNDÁNÍ z trouby
Nechte muffiny 15 minut chladnout na mřížce. Pokud jste pekli ve formě, na posledních 5 minut je vyjměte. Pak je podávejte.
SKLADOVÁNÍ
Když víte, že je nestihnete sníst hned, můžete je po vychladnutí asi na měsíc zamrazit.
Přečtěte si také univerzální recept na muffiny.