Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

6 rad, jak upéct dokonalé muffiny

6 rad, jak upéct dokonalé muffiny
sdílet:

Jste maffinoví začátečníci, odhodláváte se a plech s dolíčky už máte dlouho nachystaný? Pokud jste vybrali správný recept, můžete se pustit do pečení. Aby byl výsledek dokonalý, máme pro vás pár užitečných tipů. 

Mřížka na pečení

Umístěte doprostřed trouby. Pokud chcete péct v samotných košíčcích či samostatných formičkách, připravte si je na plech a na něm i pečte.

Forma na muffiny

Vymažte formu tukem (i kdyby výrobce tvrdil, že to není potřeba) či vyložte papírovými košíčky. Formičky/košíčky plňte těstem do tří čtvrtin.

Pozor na správnou teplotu

Máslo po rozpuštění nechte vychladnout, vejce dojít pokojové teploty.

Směsi (moučnou suchá a ,mokrá‘)

Při spojování nepřemíchejte, stačí, aby se suchá směs navlhčila – použijte stěrku či vařečku. Pár hrudek v těstě do muffinů patří. Při šlehání si vystačíte s ruční metlou, není-li uvedeno jinak.

Po vytažení z trouby

Nechte muffiny 15 minut chladnout na mřížce. Pokud jste pekli ve formě, na posledních 5 minut je vyjměte. Pak je podávejte.

Skladování

Když víte, že je nestihnete sníst hned, můžete je po vychladnutí zamrazit.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč