Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cupcaky s jahodovým srdíčkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1533 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 124 g
Tuky 106 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší způsob, jak říct: Miluji tě! Připravte efektní cupcaky s jahodovým srdíčkem.

Suroviny

Na těsto
základní těsto na čokoládové muffiny viz postup
Na krém
jahody 100 g
min. 33 %

Postup

1

Upečte muffiny podle základního receptu, papírové košíčky ale naplňte skoro až po okraj, aby vám více vyběhly.

2

Muffiny nechte zcela vychladnout a seřízněte vršek, který je nad papírovým košíčkem. Seříznutou část obraťte řezem nahoru a pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce z něj uprostřed vykrojte srdíčko. Seříznutou část obraťte zpět řezem dolů a spolu s vykrojeným srdíčkem pocukrujte moučkovým cukrem.

3

Jahody s cukrem rozmixujte najemno. V míse smíchejte smetanu se ztužovačem a vyšlehejte ji do polotuha, přidejte jahody a vyšlehejte dotuha.

4

Na spodní část cupcaku naneste pomocí lžičky vrstvu krému (po stranách potřete muffin jen tence, zato uprostřed naneste krému hodně). Přiklopte částí s vykrojeným srdcem a malinko stlačte. Krém v srdci uhlaďte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín