Perfektní vyváženost uleželé irské whiskey, která se v likéru Baileys snoubí s čerstvou irskou smetanou, kakaem a vanilkou, dodá jakémukoliv moučníku šmrnc. S banánovým chlebíčkem udělá doslova zázraky!
Baileys Original
Když se v roce 1974 objevil Baileys Irish Cream poprvé na pultech obchodů, šlo o vůbec první krémový likér. Od té doby se tento výjimečný nápoj těší velké oblibě — hlavně díky netradičnímu spojení irské whiskey a jemné smetany. Příjemnou nasládlou chuť v nápoji však zanechávají také mleté kávové boby, vanilkové lusky a karamel. Krémový likér Baileys Original, chutná nejlépe na ledu a vylepší každý dezert.
A zde slíbený recept: Banánový chlebíček s Baileys
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160 °C.
V misce promíchejte mouku, sodu, sůl a čokoládové pecičky nebo nasekanou čokoládu. V míse prošlehejte máslo a cukr do světlé pěny. Zapracujte banány, vejce, vanilku a Baileys. Přisypte moučnou směs a důkladně promíchejte. Těsto vlijte do formy na chlebíček a pečte 45–50 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá. Nechte zchladnout, vyjměte a dejte vychladnout na mřížku.
Na dokončení nakrájejte banány na silnější šikmé plátky. V nepřilnavé pánvi rozehřejte polovinu másla a banány na něm opečte dozlatova. Vyjměte a do pánve vsypte cukr a podlijte trochou vody. Nechte zkaramelizovat, přidejte zbylé máslo a vlijte Baileys. Promíchejte a odstavte.
Banány naaranžujte na chlebíček a přelijte karamelem. Podávejte.