0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové pohárky s irskou whiskey & baileys

Čokoládové pohárky s irskou whiskey & baileys

1/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Na 4 pohárky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4214 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 210 g
Tuky 331 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zbyly vám po večírku nedopité lahve whisky či baileys? Šup s nimi do horké čokolády! 

Suroviny

káva instantní 15 g
kvalitní, rozpuštěná v 60 ml horké vody
tmavá čokoláda 150 g
nasekaná + hoblinky na ozdobu
máslo 150 g
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
whiskey 2,5 PL
irská (např. Jameson)
vanilkový extrakt ½ ČL
krupicový cukr 150 g
+ 1 lžíce navíc
Baileys
sůl 1 špetka

1 Do ohnivzdorné mísy dejte kávu, čokoládu a máslo a nad horkou vodní lázní míchejte, až se rozpustí. Odložte.

2 Do jiné ohnivzdorné mísy dejte žloutky, whiskey, vanilku, 150 g cukru a 1 lžíci studené vody. Položte nad uvolněnou horkou lázeň a šlehejte 3 minuty do zhoustnutí. Mísu sejměte a spodek ponořte do nádoby s ledovou vodou (ani kapka ale nesmí přijít do krému!). Šlehejte další 2–3 minuty, až ještě více zhoustne a trochu vychladne. Vmíchejte čokoládovou směs.

3 V čisté míse šlehejte bílky se špetkou soli do měkkých špiček. Přidejte lžíci cukru a vyšlehejte na pevný sníh. Čtvrtinu sněhu jemně vmíchejte do čokoládového krému, pak opatrně po částech vmíchejte i zbylý sníh. Přendejte do skleniček a nechte 2cm okraj. Dejte chladit na 3–4 hodiny, až ztuhne. 

4 Smetanu s baileys vyšlehejte a rozdělte na připravenou pěnu. Posypte strouhanou čokoládou a podávejte vychlazené. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč