0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bílé kuřecí chili

Bílé kuřecí chili
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bílé kuřecí chili

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5411 kcal
Bílkoviny 359 g
Sacharidy 605 g
Tuky 144 g
Vláknina 136 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se naším milovaným mexickým pokrmem chili con carne a připravili jeho bílou variantu. Červené maso i fazole jsme zaměnili za bílé a je to pořádná pecka!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
vývar kuřecí 1 l
chilli sušené 1 špetka
nebo podle chuti, viz Něco navíc
římský kmín 1,5 ČL
paprika mletá sladká ½ ČL
oregano ½ ČL
sušené
koriandr mletý ½ ČL
kajenský pepř ¼ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
fazole bílé 2 konzervy
slité a propláchnuté
krémový sýr 220 g
čerstvý, smetanový
mražená kukuřice 1,25 hrnku
kuře pečené 2,5 hrnku
nebo vařené
limetová šťáva 1 PL
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky + k podávání
K podávání
nachos
tortillové lupínky
rýže vařená
čedar 110 g
nastrouhaný
avokádo 1 ks
dužina nakrájená na plátky

Postup

1

Ve větším hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte. Přilijte vývar, přidejte chilli vločky a všechno koření, osolte, opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte 15 minut zvolna vařit.

2

Z fazolí odeberte jeden hrnek, dejte jej do mixéru, přilijte trochu kořeněného vývaru z hrnce a rozmixujte na pastu.

3

Do kořeněného vývaru na plotně vmíchejte smetanový sýr, kukuřici, rozmixované i celé fazole a kuře a ještě 5–10 minut zvolna povařte. 

4

Vmíchejte limetovou šťávu a koriandr. Podávejte s tortillovými chipsy, rýží, sypané koriandrem a čedarem, zdobené avokádem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte doma nakládané chilli papričky, použijte je! Dodají nejen na pikantnosti, ale i na kyselosti. V opačném případě použijte právě chilli vločky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč