Bílé kuřecí chili

Bílé kuřecí chili
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bílé kuřecí chili

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5411 kcal
Bílkoviny 359 g
Sacharidy 605 g
Tuky 144 g
Vláknina 136 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se naším milovaným mexickým pokrmem chili con carne a připravili jeho bílou variantu. Červené maso i fazole jsme zaměnili za bílé a je to pořádná pecka!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
vývar kuřecí 1 l
chilli sušené 1 špetka
nebo podle chuti, viz Něco navíc
římský kmín 1.5 ČL
paprika sladká 0.5 ČL
oregano 0.5 ČL
sušené
koriandr mletý 0.5 ČL
kajenský pepř 0.25 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
fazole bílé 2 konzervy
slité a propláchnuté
krémový sýr 220 g
čerstvý, smetanový
mražená kukuřice 1.25 hrnku
kuře pečené 2.5 hrnku
nebo vařené
limetová šťáva 1 PL
koriandr 1 hrst
lístky + k podávání
K podávání
nachos
tortillové lupínky
rýže vařená
čedar 110 g
nastrouhaný
avokádo 1 ks
dužina nakrájená na plátky

Postup

1

Ve větším hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte. Přilijte vývar, přidejte chilli vločky a všechno koření, osolte, opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte 15 minut zvolna vařit.

2

Z fazolí odeberte jeden hrnek, dejte jej do mixéru, přilijte trochu kořeněného vývaru z hrnce a rozmixujte na pastu.

3

Do kořeněného vývaru na plotně vmíchejte smetanový sýr, kukuřici, rozmixované i celé fazole a kuře a ještě 5–10 minut zvolna povařte. 

4

Vmíchejte limetovou šťávu a koriandr. Podávejte s tortillovými chipsy, rýží, sypané koriandrem a čedarem, zdobené avokádem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte doma nakládané chilli papričky, použijte je! Dodají nejen na pikantnosti, ale i na kyselosti. V opačném případě použijte právě chilli vločky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit