Bílé kuřecí chili

Bílé kuřecí chili
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bílé kuřecí chili

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do hodiny Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5411 kcal
Bílkoviny 359 g
Sacharidy 605 g
Tuky 144 g
Vláknina 136 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se naším milovaným mexickým pokrmem chili con carne a připravili jeho bílou variantu. Červené maso i fazole jsme zaměnili za bílé a je to pořádná pecka!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
vývar kuřecí 1 l
chilli sušené 1 špetka
nebo podle chuti, viz Něco navíc
římský kmín 1.5 ČL
paprika sladká 0.5 ČL
oregano 0.5 ČL
sušené
koriandr mletý 0.5 ČL
kajenský pepř 0.25 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
fazole bílé 2 konzervy
slité a propláchnuté
krémový sýr 220 g
čerstvý, smetanový
mražená kukuřice 1.25 hrnku
kuře pečené 2.5 hrnku
nebo vařené
limetová šťáva 1 PL
koriandr 1 hrst
lístky + k podávání
K podávání
nachos
tortillové lupínky
rýže vařená
čedar 110 g
nastrouhaný
avokádo 1 ks
dužina nakrájená na plátky

Postup

1

Ve větším hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte. Přilijte vývar, přidejte chilli vločky a všechno koření, osolte, opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte 15 minut zvolna vařit.

2

Z fazolí odeberte jeden hrnek, dejte jej do mixéru, přilijte trochu kořeněného vývaru z hrnce a rozmixujte na pastu.

3

Do kořeněného vývaru na plotně vmíchejte smetanový sýr, kukuřici, rozmixované i celé fazole a kuře a ještě 5–10 minut zvolna povařte. 

4

Vmíchejte limetovou šťávu a koriandr. Podávejte s tortillovými chipsy, rýží, sypané koriandrem a čedarem, zdobené avokádem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte doma nakládané chilli papričky, použijte je! Dodají nejen na pikantnosti, ale i na kyselosti. V opačném případě použijte právě chilli vločky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit