0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bílé kuřecí chili

Bílé kuřecí chili
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bílé kuřecí chili

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5411 kcal
Bílkoviny 359 g
Sacharidy 605 g
Tuky 144 g
Vláknina 136 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se naším milovaným mexickým pokrmem chili con carne a připravili jeho bílou variantu. Červené maso i fazole jsme zaměnili za bílé a je to pořádná pecka!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
vývar kuřecí 1 l
chilli sušené 1 špetka
nebo podle chuti, viz Něco navíc
římský kmín 1,5 ČL
paprika mletá sladká ½ ČL
oregano ½ ČL
sušené
koriandr mletý ½ ČL
kajenský pepř ¼ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
fazole bílé 2 konzervy
slité a propláchnuté
čerstvý, smetanový
mražená kukuřice 1,25 hrnku
nebo vařené
limetová šťáva 1 PL
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky + k podávání
K podávání
nachos
tortillové lupínky
rýže vařená
čedar 110 g
nastrouhaný
dužina nakrájená na plátky

Postup

1

Ve větším hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte. Přilijte vývar, přidejte chilli vločky a všechno koření, osolte, opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte 15 minut zvolna vařit.

2

Z fazolí odeberte jeden hrnek, dejte jej do mixéru, přilijte trochu kořeněného vývaru z hrnce a rozmixujte na pastu.

3

Do kořeněného vývaru na plotně vmíchejte smetanový sýr, kukuřici, rozmixované i celé fazole a kuře a ještě 5–10 minut zvolna povařte. 

4

Vmíchejte limetovou šťávu a koriandr. Podávejte s tortillovými chipsy, rýží, sypané koriandrem a čedarem, zdobené avokádem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte doma nakládané chilli papričky, použijte je! Dodají nejen na pikantnosti, ale i na kyselosti. V opačném případě použijte právě chilli vločky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč