Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5056 kcal
Bílkoviny 308 g
Sacharidy 869 g
Tuky 158 g
Vláknina 233 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Jídlo jako skládačka je na večírek ideální! Tohle chilli je ‚sin carne', tedy bez masa, nic vám ale nebrání v tom, abyste ho doplnili miskou s opečenou slaninou,“ radí redaktorka Stáňa Moravcová ml. Uvidíte, že o chilli sin carne se vaši hosté jen poperou a odvážlivci budou žadonit i o recept.

S VIDEORECEPTEM SE VÁM BUDE VAŘIT JEŠTĚ LÍP (ve videu byly vynechány ořechy a pastinák)

Skryt pre seznam

Suroviny

olivový olej 2 PL
nebo ghí
velká, nadrobno
česnek 2 stroužky
najemno
římský kmín 1 ČL
(podle chuti)
červená
oregano 1 ČL
sušené
na kostičky
mrkev 1 ks
nadrobno
nadrobno
řapíkatý celer 3 ks
nadrobno
nadrobno
vývar zeleninový 250 ml
lze nahradit vodou (podle potřeby)
fazole 3 konzervy
nejlépe 1x černé, 1x červené a 1x borlotti (strakaté)
sůl
pepř
čerstvě mletý
káva 60 ml
silná černá nebo 60 ml vývaru či vody
tmavá čokoláda 30 g
(minimálně 80%) na kousky
K podávání
rýže basmati
hnědá
nachos
rozmáčknutá dužina, zakapaná limetovou šťávou
strouhaný nebo jiný polotvrdý sýr
koriandr čerstvý
nasekaný
rozpůlená nebo na klínky

Postup

1

Ve velkém kastrolu nebo rendlíku či hrnci rozehřejte tuk a pár minut na něm opékejte cibuli, pak přidejte česnek, římský kmín, chilli papričku a oregano a za častého míchání opékejte, aby se rozvoněly.

2

Pak vsypte zeleninovou papriku, mrkev, pastinák, řapíkatý celer a ořechy. Minutu až dvě míchejte a opékejte, potom poprašte paprikou, promíchejte a zalijte vývarem či vodou. Přidejte fazole a rajčata, opatrně osolte a 30 minut duste pod pokličkou.

3

Přidejte červené víno a kávu, posypte čokoládou a opatrně promíchejte. Vařte cca 5–10 minut nepřiklopené, aby se víno odpařilo. Podle chuti dosolte a opepřete.

4

Podávejte s uvedenými přílohami. Navíc můžete doplnit ještě misky s nakrájenými dalšími chilli papričkami a opečeným ochuceným masem, slaninou nebo chorizem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...