Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou

Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou

4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2094 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 139 g
Tuky 130 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Jídlo jako skládačka je na večírek ideální! Tohle chili je ‚sin carne', tedy bez masa, nic vám ale nebrání v tom, abyste ho doplnili miskou s opečenou slaninou,“ radí redaktorka Stáňa Moravcová ml.

S VIDEORECEPTEM SE VÁM BUDE VAŘIT JEŠTĚ LÍP (ve videu byly vynechány ořechy a pastinák)

Skryt pre seznam

Suroviny

olivový olej 2 PL
velká, nadrobno
česnek 2 stroužky
najemno
římský kmín 1 ČL
(podle chuti)
oregano 1 ČL
na kostičky
mrkev 1 ks
nadrobno
nadrobno
řapíkatý celer 3 ks
nadrobno
nadrobno
vývar zeleninový 250 ml
či konzerva černých
sůl
pepř
čerstvě mletý
káva 60 ml
silná černá nebo 60 ml vývaru či vody
tmavá čokoláda 30 g
na kousky
K podávání
rýže basmati
hnědá
nachos
rozmáčknutá dužina, zakapaná limetovou šťávou
nebo jiný polotvrdý sýr
koriandr čerstvý
nasekaný
rozpůlené nebo na klínky

Postup

1

Ve velkém kastrolu nebo rendlíku či hrnci rozehřejte tuk a pár minut na něm opékejte cibuli, pak přidejte česnek, římský kmín, chilli papričku a oregano a za častého míchání opékejte, aby se rozvoněly.

2

Pak vsypte zeleninovou papriku, mrkev, pastinák, řapíkatý celer a ořechy. Minutu až dvě míchejte a opékejte, potom poprašte paprikou, promíchejte a zalijte vývarem či vodou. Přidejte fazole a rajčata, opatrně osolte a 30 minut duste pod pokličkou.

3

Přidejte červené víno a kávu, posypte čokoládou a opatrně promíchejte. Vařte cca 5–10 minut nepřiklopené, aby se víno odpařilo. Podle chuti dosolte a opepřete.

4

Podávejte s uvedenými přílohami. Navíc můžete doplnit ještě misky s nakrájenými dalšími chilli papričkami a opečeným ochu- ceným masem, slaninou nebo chorizem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč