„Jídlo jako skládačka je na večírek ideální! Tohle chilli je ‚sin carne', tedy bez masa, nic vám ale nebrání v tom, abyste ho doplnili miskou s opečenou slaninou,“ radí redaktorka Stáňa Moravcová ml. Uvidíte, že o chilli sin carne se vaši hosté jen poperou a odvážlivci budou žadonit i o recept.
S VIDEORECEPTEM SE VÁM BUDE VAŘIT JEŠTĚ LÍP (ve videu byly vynechány ořechy a pastinák)
Suroviny
Postup
Ve velkém kastrolu nebo rendlíku či hrnci rozehřejte tuk a pár minut na něm opékejte cibuli, pak přidejte česnek, římský kmín, chilli papričku a oregano a za častého míchání opékejte, aby se rozvoněly.
Pak vsypte zeleninovou papriku, mrkev, pastinák, řapíkatý celer a ořechy. Minutu až dvě míchejte a opékejte, potom poprašte paprikou, promíchejte a zalijte vývarem či vodou. Přidejte fazole a rajčata, opatrně osolte a 30 minut duste pod pokličkou.
Přidejte červené víno a kávu, posypte čokoládou a opatrně promíchejte. Vařte cca 5–10 minut nepřiklopené, aby se víno odpařilo. Podle chuti dosolte a opepřete.
Podávejte s uvedenými přílohami. Navíc můžete doplnit ještě misky s nakrájenými dalšími chilli papričkami a opečeným ochuceným masem, slaninou nebo chorizem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mejdan s Apetitem: Recepty na nejlepší pohoštění na party(12 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )