Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5056 kcal
Bílkoviny 308 g
Sacharidy 869 g
Tuky 158 g
Vláknina 233 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Jídlo jako skládačka je na večírek ideální! Tohle chilli je ‚sin carne', tedy bez masa, nic vám ale nebrání v tom, abyste ho doplnili miskou s opečenou slaninou,“ radí redaktorka Stáňa Moravcová ml. Uvidíte, že o chilli sin carne se vaši hosté jen poperou a odvážlivci budou žadonit i o recept.

Související recepty

S VIDEORECEPTEM SE VÁM BUDE VAŘIT JEŠTĚ LÍP (ve videu byly vynechány ořechy a pastinák)

Skryt pre seznam

Suroviny

olivový olej 2 PL
nebo ghí
velká, nadrobno
česnek 2 stroužky
najemno
římský kmín 1 ČL
(podle chuti)
červená
oregano 1 ČL
sušené
na kostičky
mrkev 1 ks
nadrobno
nadrobno
řapíkatý celer 3 ks
nadrobno
nadrobno
vývar zeleninový 250 ml
lze nahradit vodou (podle potřeby)
fazole 3 konzervy
nejlépe 1x černé, 1x červené a 1x borlotti (strakaté)
sůl
pepř
čerstvě mletý
káva 60 ml
silná černá nebo 60 ml vývaru či vody
tmavá čokoláda 30 g
(minimálně 80%) na kousky
K podávání
rýže basmati
hnědá
nachos
rozmáčknutá dužina, zakapaná limetovou šťávou
strouhaný nebo jiný polotvrdý sýr
koriandr čerstvý
nasekaný
rozpůlená nebo na klínky

Postup

1

Ve velkém kastrolu nebo rendlíku či hrnci rozehřejte tuk a pár minut na něm opékejte cibuli, pak přidejte česnek, římský kmín, chilli papričku a oregano a za častého míchání opékejte, aby se rozvoněly.

2

Pak vsypte zeleninovou papriku, mrkev, pastinák, řapíkatý celer a ořechy. Minutu až dvě míchejte a opékejte, potom poprašte paprikou, promíchejte a zalijte vývarem či vodou. Přidejte fazole a rajčata, opatrně osolte a 30 minut duste pod pokličkou.

3

Přidejte červené víno a kávu, posypte čokoládou a opatrně promíchejte. Vařte cca 5–10 minut nepřiklopené, aby se víno odpařilo. Podle chuti dosolte a opepřete.

4

Podávejte s uvedenými přílohami. Navíc můžete doplnit ještě misky s nakrájenými dalšími chilli papričkami a opečeným ochuceným masem, slaninou nebo chorizem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...