Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Blesková špenátová „pizza“
Blesková špenátová pizza
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Blesková špenátová „pizza“

3.4/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4143 kcal
Bílkoviny 412 g
Sacharidy 99 g
Tuky 255 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Pizza“ za 15 minut? Ano! Tentokrát pomůžeme lehkým podvodem – místo korpusu použijeme tortillu. Obložte ji podle chuti a libosti, zapečte a během 10 minut můžete servírovat. O tuhle skvělou snídani nebo večeři bude boj!

Suroviny

strouhaný
vejce 2 ks
strouhaný
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
chilli sušené
sušená drcená chilli paprička
prosciutto 8 plátků

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Špenát dejte do cedníku a spařte vroucí vodou. Nechte zchladnout a vymačkejte.

2

Tortilly položte na plech vyložený pečicím papírem. Každou potřete lžící mascarpone, rozdělte na ně špenát a posypte muškátovým oříškem. Do středu každé rozklepněte vejce, posypte sýrem, osolte a okořeňte barevným pepřem nebo sušenou chilli papričkou. Dejte péct do trouby na 10 minut. Na závěr naaranžujte na každou pizzu prosciutto.

NĚCO NAVÍC 
Na základ lze kromě tortill použít i chléb pita nebo chléb naan.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín