„Pizza“ za 15 minut? Ano! Tentokrát pomůžeme lehkým podvodem – místo korpusu použijeme tortillu. Obložte ji podle chuti a libosti, zapečte a během 10 minut můžete servírovat. O tuhle skvělou snídani nebo večeři bude boj!
Suroviny
baby špenát
250
g
tortilla
2
ks
mascarpone
2
PL
muškátový oříšek
1
špetka
strouhaný
vejce
2
ks
sýr gruyère
50
g
strouhaný
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
chilli sušené
sušená drcená chilli paprička
prosciutto
8
plátků
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Špenát dejte do cedníku a spařte vroucí vodou. Nechte zchladnout a vymačkejte.
2
Tortilly položte na plech vyložený pečicím papírem. Každou potřete lžící mascarpone, rozdělte na ně špenát a posypte muškátovým oříškem. Do středu každé rozklepněte vejce, posypte sýrem, osolte a okořeňte barevným pepřem nebo sušenou chilli papričkou. Dejte péct do trouby na 10 minut. Na závěr naaranžujte na každou pizzu prosciutto.
NĚCO NAVÍC
Na základ lze kromě tortill použít i chléb pita nebo chléb naan.