0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skládané zapečené tortilly

 Skládané zapečené tortilly
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skládané zapečené tortilly

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 1 tortilla na porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 186 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 7 g
Tuky 14 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hit sociálních sítí, skládané tortilly, jsou ideálním způsobem, jak vyjíst lednici a zužitkovat malé zbytky čehokoli – včetně mletého masa či pečínky. Níže najdete návod na tři různé náplně a další variace jako inspiraci.

Suroviny

tortilla
pšeničná, množství podle chuti
máslo
nebo olej, na opečení
Mexická náplň
guacamole
pár lžic, nebo rozmačkané avokádo dochucené solí, pepřem a citronovou šťávou
vepřové maso
trhané, lze použít jakékoliv trhané maso podle chuti
okapané, podle chuti
ledový salát
pár listů
paprika červená ¼ ks
na kostičky
strouhaný
Izraelská náplň
hummus 3 PL
hotový
mleté maso (mix hovězího a vepřového)
tepelně upravené, zbylé
trocha, rozdrobená
kousek, na kolečka
chilli paprička
méně pálivá, nakrájená
Snídaňová náplň
na potření
pár plátků
pár plátků
salát 1 hrst
drobné lístky

Postup

1

Tortillu položte před sebe a potřete ji pomazánkou ze zvoleného druhu náplně (guacamole, hummus, zakysaná smetana atd.). Udělejte jeden delší zářez nožem od sebe směrem ke středu tortilly – jako byste chtěli tortillu půlit, ale řez zastavte ve středu placky. Placku si tak rozdělíte na pomyslné čtvrtiny.

2

Na každou čtvrtinu placky rozložte jednu část surovin ze zvolené náplně. Začněte u naříznuté části, kterou pak budete skládat směrem od sebe jako první a dejte na ni tu náplň, jež se bude nejsnáze obracet. Pokračujte se zvolenou bílkovinou (více o náplních viz Něco navíc), na další díl posaďte zeleninu a na poslední část položte nějaký typ sýra. Jednotlivé části tortilly úplně nepřeplňujte, jinak se bude placka obtížně skládat, náplně se z ní posypou ven a při opékání se neprohřejí.

3

Poskládejte tortillu. Jako první přeložte díl, kde je tortilla naříznutá, a překlopte ho směrem nahoru na sousední čtvrtinu. Pak pokračujte po směru hodinových ručiček, až složíte tvar kornoutu. Nyní je třeba tortillu zapéct – a to buď v sendvičovači, kontaktním grilu, nebo na pánvi. V případě pánve rozehřejte trochu oleje či másla a složený kornout na něm z obou stran opečte, je dobré jej něčím zatížit nebo přitlačit ke dnu pánve obracečkou, aby se sýr uvnitř rozpustil.

NĚCO NAVÍC

  • Bílkovinu může představovat tepelně opracované maso (například mleté, trhané, nakrájený řízek, plátky šunky) nebo rostlinná bílkovina (okapané fazole z plechovky, uzené či přírodní tofu na plátky, rozmáčknuté falafelové koule...).
  • Zelenina může být ve formě listů salátu, překrájených třešňových rajčátek, papriky na proužky, koleček okurky či klíčků.
  • Sýr je nejlepší takový, který se dobře roztéká.
  • Další možná kombinace je například italská: pár lžic bazalkového pesta, plátky mozzarelly, třešňová rajčátka, plátky prosciutta a lístky bazalky či rukoly. Možnosti jsou téměř nevyčerpatelné.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč