Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1183 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 159 g
Tuky 27 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na bleskovou pizzu bez kynutí jsme si vypůjčili od našeho oblíbence Jamieho. Tuhle chutnou zkratku si zamilujete!

Suroviny

bazalka 2 hrsti
lístky
česnek 2 stroužky
oloupaný
konzervovaná rajčata drcená 400 g
oregano 0.5 PL
sušené
balzamikový ocet
podle chuti
olivový olej
podle chuti + trocha navíc na opékání
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
+ trocha navíc na podsypání
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mozzarella 125 g
salám
pikantní, nakrájený na plátky
paprika červená 1 ks
nakrájená na proužky

1 Bazalku a česnek nakrájejte nahrubo. Rajčata vlijte do mixéru, přidejte 1/3 bazalky, česnek, oregano, trochu balzamikového octa, olivového oleje a rozmixujte. Pokud máte čas, vlijte omáčku do hrnce a nechte ji zvolna vařit, aby se mírně zredukovala.

2 Mouku a kypřicí prášek vsypte do kuchyňského robotu (sekáčku). Přilijte 1/2 hrnku vody, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky soli a pár pulzy promixujte. Podle potřeby můžete přisypat trochu mouky – mělo by vzniknout ne zcela tuhé a nepříliš vlhké těsto, které se odlepuje od stěn. Těsto přeneste na pomoučněnou pracovní plochu a vyválejte do kruhu, měl by odpovídat velikosti pánve.

3 Velkou silnostěnnou, nejlépe železnou či litinovou pánev vhodnou do trouby dobře vytřete olejem a vložte do ní těsto. Pánev dejte na plotnu a rozpalte ji. Těsto opékejte dokřupava. Když je spodní strana opečená, odstavte pánev a na těsto rozetřete připravenou rajčatovou omáčku. Přidejte natrhanou mozzarellu a rozložte salám a papriku.

4 Pánev vložte do předehřáté trouby pod gril a pečte zhruba 4 minuty, až se sýr roztaví a těsto dopeče. Vyjměte, přesuňte pizzu na talíř, posypte zbylou bazalkou, zakápněte olivovým olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit