0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

3.3 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1183 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 159 g
Tuky 27 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na bleskovou pizzu bez kynutí jsme si vypůjčili od našeho oblíbence Jamieho. Tuhle chutnou zkratku si zamilujete!

Suroviny

bazalka 2 hrsti
lístky
česnek 2 stroužky
oloupaný
konzervovaná rajčata drcená 400 g
oregano 0.5 PL
sušené
balzamikový ocet
podle chuti
olivový olej
podle chuti + trocha navíc na opékání
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
+ trocha navíc na podsypání
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mozzarella 125 g
salám
pikantní, nakrájený na plátky
paprika červená 1 ks
nakrájená na proužky

1 Bazalku a česnek nakrájejte nahrubo. Rajčata vlijte do mixéru, přidejte 1/3 bazalky, česnek, oregano, trochu balzamikového octa, olivového oleje a rozmixujte. Pokud máte čas, vlijte omáčku do hrnce a nechte ji zvolna vařit, aby se mírně zredukovala.

2 Mouku a kypřicí prášek vsypte do kuchyňského robotu (sekáčku). Přilijte 1/2 hrnku vody, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky soli a pár pulzy promixujte. Podle potřeby můžete přisypat trochu mouky – mělo by vzniknout ne zcela tuhé a nepříliš vlhké těsto, které se odlepuje od stěn. Těsto přeneste na pomoučněnou pracovní plochu a vyválejte do kruhu, měl by odpovídat velikosti pánve.

3 Velkou silnostěnnou, nejlépe železnou či litinovou pánev vhodnou do trouby dobře vytřete olejem a vložte do ní těsto. Pánev dejte na plotnu a rozpalte ji. Těsto opékejte dokřupava. Když je spodní strana opečená, odstavte pánev a na těsto rozetřete připravenou rajčatovou omáčku. Přidejte natrhanou mozzarellu a rozložte salám a papriku.

4 Pánev vložte do předehřáté trouby pod gril a pečte zhruba 4 minuty, až se sýr roztaví a těsto dopeče. Vyjměte, přesuňte pizzu na talíř, posypte zbylou bazalkou, zakápněte olivovým olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit