0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

3.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1167 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 157 g
Tuky 27 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na bleskovou pizzu bez kynutí jsme si vypůjčili od našeho oblíbence Jamieho. Tuhle chutnou zkratku si zamilujete!

Suroviny

bazalka 2 hrsti
lístky
česnek 2 stroužky
oloupaný
konzervovaná rajčata krájená 400 g
oregano ½ PL
sušené
balzamikový ocet
podle chuti
olivový olej
podle chuti + trocha navíc na opékání
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
+ trocha navíc na podsypání
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mozzarella 125 g
salám
pikantní, nakrájený na plátky
paprika červená 1 ks
nakrájená na proužky

1 Bazalku a česnek nakrájejte nahrubo. Rajčata vlijte do mixéru, přidejte 1/3 bazalky, česnek, oregano, trochu balzamikového octa, olivového oleje a rozmixujte. Pokud máte čas, vlijte omáčku do hrnce a nechte ji zvolna vařit, aby se mírně zredukovala.

2 Mouku a kypřicí prášek vsypte do kuchyňského robotu (sekáčku). Přilijte 1/2 hrnku vody, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky soli a pár pulzy promixujte. Podle potřeby můžete přisypat trochu mouky – mělo by vzniknout ne zcela tuhé a nepříliš vlhké těsto, které se odlepuje od stěn. Těsto přeneste na pomoučněnou pracovní plochu a vyválejte do kruhu, měl by odpovídat velikosti pánve.

3 Velkou silnostěnnou, nejlépe železnou či litinovou pánev vhodnou do trouby dobře vytřete olejem a vložte do ní těsto. Pánev dejte na plotnu a rozpalte ji. Těsto opékejte dokřupava. Když je spodní strana opečená, odstavte pánev a na těsto rozetřete připravenou rajčatovou omáčku. Přidejte natrhanou mozzarellu a rozložte salám a papriku.

4 Pánev vložte do předehřáté trouby pod gril a pečte zhruba 4 minuty, až se sýr roztaví a těsto dopeče. Vyjměte, přesuňte pizzu na talíř, posypte zbylou bazalkou, zakápněte olivovým olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč