Tenhle recept na kuřecí kari podle britské televizní kuchařky Nigelly Lawsonové je ideální na den, kdy nestíháte nakoupit. Stačí sáhnout do spíže pro kokosové mléko a kari pastu, do mrazáku pro zeleninu a maso (vyplatí se proto mít obojí v zásobě). Thajské kari je rafinované ve své jednoduchosti a zároveň pro svou pikantní chuť, kterou si můžete přizpůsobit podle svého.
Suroviny
Postup
Ve velké pánvi nebo woku (měli byste k tomu mít poklici) rozehřejte olej a za stálého míchání na něm opečte jarní cibulku a kari pastu.
Přidejte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přilijte kokosové mléko, horký vývar (množství upravte podle toho, jak husté kari máte rádi) a rybí omáčku.
Pod poklicí duste 10 minut, pak přimíchejte hrášek, fazolky a výhonky mungo a ještě 3–5 minut prohřívejte, podle potřeby přilijte vodu či další vývar. Před podáváním posypte koriandrem, případně okyselte limetou. Podávejte s rýží nebo s nudlemi.