Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelené kuřecí kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 80
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1649 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 95 g
Tuky 99 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept na kuřecí kari podle britské televizní kuchařky Nigelly Lawsonové je ideální na den, kdy nestíháte nakoupit. Stačí sáhnout do spíže pro kokosové mléko a kari pastu, do mrazáku pro zeleninu a maso (vyplatí se proto mít obojí v zásobě). Thajské kari je rafinované ve své jednoduchosti a zároveň pro svou pikantní chuť, kterou si můžete přizpůsobit podle svého.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
nebo olivový olej
jarní cibulka 2 ks
na kolečka
thajská
stehenní řízky, na nudličky
1 konzerva
vývar kuřecí 250 ml
až 500 ml, horký
rybí omáčka 1 PL
thajská
mražený hrášek 180 g
fazolky zelené 150 g
očištěné a zbavené středového vlákna
koriandr čerstvý 3 PL
nasekaný
rýže vařená
nebo nudle k podávání
na dochucení

Postup

1

Ve velké pánvi nebo woku (měli byste k tomu mít poklici) rozehřejte olej a za stálého míchání na něm opečte jarní cibulku a kari pastu.

2

Přidejte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přilijte kokosové mléko, horký vývar (množství upravte podle toho, jak husté kari máte rádi) a rybí omáčku.

3

Pod poklicí duste 10 minut, pak přimíchejte hrášek, fazolky a výhonky mungo a ještě 3–5 minut prohřívejte, podle potřeby přilijte vodu či další vývar. Před podáváním posypte koriandrem, případně okyselte limetou. Podávejte s rýží nebo s nudlemi.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...