Zelené kuřecí kari

Zelené kuřecí kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelené kuřecí kari

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (52)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1217 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 88 g
Tuky 54 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle kari podle britské televizní kuchařky Nigelly Lawsonové je ideální na den, kdy nestíháte nakoupit. Stačí sáhnout do kredence pro kokosové mléko a kari pastu a do mrazáku pro zeleninu a maso (vyplatí se proto mít obojí v zásobě).

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
lze nahradit olivovým olejem
jarní cibulka 2 ks
na kolečka
3 PL
thajská kari pasta
kuřecí stehenní řízky 300 g
na nudličky
kokosové mléko 400 g
vývar kuřecí 250 ml
horký
1 PL
thajská rybí omáčka
mražený hrášek 180 g
200 g
výhonky mungo
fazolky zelené 150 g
očištěné, zbavené středového vlákna
koriandr 3 PL
nasekaný
rýže
vařená, lze nahradit nudlemi, k podávání
limeta
na dochucení

1 Ve velké pánvi nebo woku (měli byste k tomu mít poklici) rozehřejte olej a za stálého míchání na něm opečte jarní cibulku a kari pastu.

2 Přidejte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přilijte kokosové mléko, horký vývar (množství upravte podle toho, jak husté kari máte rádi) a rybí omáčku.

3 Pod poklicí duste 10 minut, pak přimíchejte hrášek, fazolky a výhonky mungo a ještě 3–5 minut prohřívejte, podle potřeby přilijte vodu či další vývar. Před podáváním posypte koriandrem, případně okyselte limetou. Podávejte s rýží nebo s nudlemi.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit