Bleskové kari

Bleskové kari

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1145 kcal
Bílkoviny 112 g
Cukr 75 g
Tuky 35 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základem téhle asijské rychlovky je dobrá kari pasta a kokosové mléko. Zeleninu můžete obměňovat podle toho, na co máte chuť nebo co máte právě po ruce. Zkuste příště přidat třeba bambusové výhonky a houby. 

Suroviny

mrkev 3 ks
střední
paprika červená 1 ks
česnek 2 stroužek
kuřecí prsa 400 g
rostlinný olej 2 PL
kari pasta červená 2 ČL
kokosové mléko 1 ks
konzerva, 400 g
brokolice 300 g
mražená, růžičky
fazolky zelené 200 g
mražené
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí
na rozředění (nemusí být)
koriandr 1 hrst
limeta 1 ks
rýže basmati
dušená, k podávání

1 Mrkev oloupejte a nakrájejte na jemné nudličky, papriku zbavte žeber a semínek a také nakrájejte na nudličky. Česnek nasekejte nadrobno. Kuřecí maso nakrájejte na plátky.

2 V hrnci rozpalte olej, přidejte kari pastu a krátce ji opečte. Přidejte česnek a promíchejte.

3 Přilijte kokosové mléko, přiveďte k varu a do hrnce vložte mrkev, brokolici a fazolky, vařte zhruba 5 minut a přidejte papriku a kuře. Vařte ještě 5–10 minut, pak dochuťte solí, pepřem, případně vmíchejte ještě trochu kari pasty. Pokud je omáčka příliš hustá, nařeďte ji trochou drůbežího vývaru nebo vody. Podávejte s koriandrem, klínky limety a dušenou rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit