Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (63)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1221 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 82 g
Tuky 36 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základem téhle asijské rychlovky je dobrá kari pasta a kokosové mléko. Zeleninu můžete obměňovat podle toho, na co máte chuť nebo co máte právě po ruce. Zkuste příště přidat třeba bambusové výhonky a houby. 

Suroviny

mrkev 3 ks
střední
paprika červená 1 ks
česnek 2 stroužky
kuřecí prsa 400 g
rostlinný olej 2 PL
kari pasta červená 3 ČL
nebo méně, podle chuti
kokosové mléko 400 g
1 konzerva
mražená brokolice 300 g
mražené fazolky 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí
na rozředění (nemusí být)
koriandr 1 hrst
limeta 1 ks
rýže basmati
dušená, k podávání

1 Mrkev oloupejte a nakrájejte na jemné nudličky, papriku zbavte žeber a semínek a také nakrájejte na nudličky. Česnek nasekejte nadrobno. Kuřecí maso nakrájejte na plátky.

2 V hrnci rozpalte olej, přidejte kari pastu a krátce ji opečte. Přidejte česnek a promíchejte.

3 Přilijte kokosové mléko, přiveďte k varu a do hrnce vložte mrkev, brokolici a fazolky, vařte zhruba 5 minut a přidejte papriku a kuře. Vařte ještě 5–10 minut, pak dochuťte solí, pepřem, případně vmíchejte ještě trochu kari pasty. Pokud je omáčka příliš hustá, nařeďte ji trochou drůbežího vývaru nebo vody. Podávejte s koriandrem, klínky limety a dušenou rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit