0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1 / 5. Počet hodnocení: 73
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1221 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 82 g
Tuky 36 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základem téhle asijské rychlovky je dobrá kari pasta a kokosové mléko. Zeleninu můžete obměňovat podle toho, na co máte chuť nebo co máte právě po ruce. Zkuste příště přidat třeba bambusové výhonky a houby. 

Suroviny

mrkev 3 ks
střední
paprika červená 1 ks
česnek 2 stroužky
kuřecí prsa 400 g
rostlinný olej 2 PL
kari pasta červená 3 ČL
nebo méně, podle chuti
kokosové mléko 400 g
1 konzerva
mražená brokolice 300 g
mražené fazolky 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí
na rozředění (nemusí být)
koriandr čerstvý 1 hrst
limeta 1 ks
rýže basmati
dušená, k podávání

Postup

1

Mrkev oloupejte a nakrájejte na jemné nudličky, papriku zbavte žeber a semínek a také nakrájejte na nudličky. Česnek nasekejte nadrobno. Kuřecí maso nakrájejte na plátky.

2

V hrnci rozpalte olej, přidejte kari pastu a krátce ji opečte. Přidejte česnek a promíchejte.

3

Přilijte kokosové mléko, přiveďte k varu a do hrnce vložte mrkev, brokolici a fazolky, vařte zhruba 5 minut a přidejte papriku a kuře.

4

Vařte ještě 5–10 minut, pak dochuťte solí, pepřem, případně vmíchejte ještě trochu kari pasty. Pokud je omáčka příliš hustá, nařeďte ji trochou drůbežího vývaru nebo vody.

5

Podávejte s koriandrem, klínky limety a dušenou rýží. 

Související články

Pikatní kari pasta 6x jinak: Pro milovníky asijské kuchyně
  • Tipy a triky

Pikatní kari pasta 6x jinak: Pro milovníky asijské kuchyně

Jakmile poprvé ochutnáte poctivé kari připravené z voňavé kari pasty, budete ztraceni stejně jako my. Svou mírnou posedlost už jsme dovedli tak daleko, že se naši blízcí mohou těšit na kari pasty v podobě dárku. A víte co? Jsou nadšení! A...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit