
Tuňákové muffiny
Tyhle jednoduché muffiny si zamilujete nejen jako pohoštění, poslouží i jako skvělá svačina do školy nebo do práce!
Vydání: 2019/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4 vejce
- 1/3 hrnku mléka
- 2 lžíce olivového oleje + na vymazání formiček
- 240 g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, slitá a rozdělená na malé kousky
- 1 menší cuketa (cca 300 g), nastrouhaná
- 310 g kukuřice z konzervy, propláchnuté
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 3/4 hrnku mozzarelly, nastrouhané
- 1 jarní cibulka, nakrájená nadrobno
- 1/4 hrnku hladkolisté petrželky, nasekané nadrobno
- sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180°C a formy na muffiny vymažte nebo vystříkejte tukem (máte-li olej ve spreji).
2 Vejce, mléko a olej prošlehejte v misce. V jiné míse promíchejte tuňáka, cuketu, kukuřici, mouku, kypřicí prášek, mozzarellu, cibuli a petrželku. Osolte, opepřete a vmíchejte mléčnou směs – krátce, jen aby se vše spojilo. Těsto rozdělte do muffinových formiček a pečte 25–30 minut. Nechte 5 minut chladnout a vyjměte z formy.
NĚCO NAVÍC
Muffinům prospěje špetka něčeho pikantnějšího: zkusit můžete kajenský pepř nebo pár kapek omáčky sriracha.
Přidat komentář