Tuňákové muffiny

Tuňákové muffiny

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 6 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2042 kcal
Bílkoviny 109 g
Cukr 149 g
Tuky 104 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle jednoduché muffiny si zamilujete nejen jako pohoštění, poslouží i jako skvělá svačina do školy nebo do práce!

Suroviny

vejce 4 ks
mléko 0.33 hrnku
olivový olej 2 PL
+ na vymazání formiček
240 g
konzerva tuňáka ve vlastní šťávě slitá a rozdělená na malé kousky
cuketa 1 ks
menší, (cca 300 g), nastrouhaná
310 g
kukuřice z konzervy propláchnuté
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mozzarella 0.75 hrnku
nastrouhané
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
petrželka 0.25 hrnku
nasekané nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180°C a formy na muffiny vymažte nebo vystříkejte tukem (máte-li olej ve spreji).

2 Vejce, mléko a olej prošlehejte v misce. V jiné míse promíchejte tuňáka, cuketu, kukuřici, mouku, kypřicí prášek, mozzarellu, cibuli a petrželku. Osolte, opepřete a vmíchejte mléčnou směs – krátce, jen aby se vše spojilo. Těsto rozdělte do muffinových formiček a pečte 25–30 minut. Nechte 5 minut chladnout a vyjměte z formy.

NĚCO NAVÍC
Muffinům prospěje špetka něčeho pikantnějšího: zkusit můžete kajenský pepř nebo pár kapek omáčky sriracha.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit