Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houboví šneci

Klasické šneky ‚šunka–sýr‘ zná každý, my jsme tuhle kombinaci vyměnili za skvěle ochucené houby a karamelizovanou cibuli.

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na asi 10 kousků, dle velikosti muffinové formy
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Chuťovka

Ingredience

    • 4 lžíce másla
    • 2 lžíce oleje
    • 200 g žampionů, na plátky
    • 2 cibule, na plátky
    • 1/4 lžičky sušeného tymiánu + čerstvý na ozdobení
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 1 a 1/2 lžíce balzamikového octa
    • 1/4 lžičky mletého sušeného česneku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 balení křehkého těsta (250 g), vyváleného
    • 100 g gruyèru, nastrouhaného

Příprava jídla

1 V pánvi rozehřejte lžíci másla a lžíci oleje, přidejte houby a zhruba 5 minut je opékejte. Vyjměte je a do uvolněné pánve dejte zbylé máslo, olej a cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte. Přidejte tymián, cukr a za častého míchání cibuli 25 minut zvolna opékejte tak, aby pěkně zkaramelizovala. Vmíchejte balzamikový ocet a sušený česnek, odstavte z plotny a nechte zchladnout. Potom vmíchejte opečené houby, osolte a opepřete.

Křehké těsto rozrolujte a lehce vyválejte, abyste je zformovali do čtverce (nebo obdélníku). Potřete ho směsí hub s cibulí tak, aby vám zůstal okraj po jedné (delší) straně volný. Houbovou směs posypte sýrem a těsto zarolujte podél kratší strany směrem k volnému okraji. Roládu potom nakrájejte na asi 3 cm vysoké špalíčky a přeneste je do muffinových formiček. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C na 20–25 minut a pak zdobte tymiánem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní spirálky

Tuňákové muffiny

Bramborové košíčky s vejcem

Boloňské špagety do ruky

REKLAMA

Přidat komentář