Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houboví šneci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Velmi snadné Na asi 10 kousků, dle velikosti muffinové formy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1723 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 85 g
Tuky 133 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasické šneky ‚šunka–sýr‘ zná každý, my jsme tuhle kombinaci vyměnili za skvěle ochucené houby a karamelizovanou cibuli.

Suroviny

olej 2 PL
na plátky
na plátky
tymián sušený ¼ ČL
+ čerstvý na ozdobení
balzamikový ocet 1,5 PL
česnek sušený ¼ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
(250 g), vyváleného
nastrouhaného

Postup

1

V pánvi rozehřejte lžíci másla a lžíci oleje, přidejte houby a zhruba 5 minut je opékejte. Vyjměte je a do uvolněné pánve dejte zbylé máslo, olej a cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte. Přidejte tymián, cukr a za častého míchání cibuli 25 minut zvolna opékejte tak, aby pěkně zkaramelizovala. Vmíchejte balzamikový ocet a sušený česnek, odstavte z plotny a nechte zchladnout. Potom vmíchejte opečené houby, osolte a opepřete.

2

Křehké těsto rozrolujte a lehce vyválejte, abyste je zformovali do čtverce (nebo obdélníku). Potřete ho směsí hub s cibulí tak, aby vám zůstal okraj po jedné (delší) straně volný. Houbovou směs posypte sýrem a těsto zarolujte podél kratší strany směrem k volnému okraji. Roládu potom nakrájejte na asi 3 cm vysoké špalíčky a přeneste je do muffinových formiček. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C na 20–25 minut a pak zdobte tymiánem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...