Klasické šneky ‚šunka–sýr‘ zná každý, my jsme tuhle kombinaci vyměnili za skvěle ochucené houby a karamelizovanou cibuli.
Suroviny
1 V pánvi rozehřejte lžíci másla a lžíci oleje, přidejte houby a zhruba 5 minut je opékejte. Vyjměte je a do uvolněné pánve dejte zbylé máslo, olej a cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte. Přidejte tymián, cukr a za častého míchání cibuli 25 minut zvolna opékejte tak, aby pěkně zkaramelizovala. Vmíchejte balzamikový ocet a sušený česnek, odstavte z plotny a nechte zchladnout. Potom vmíchejte opečené houby, osolte a opepřete.
2 Křehké těsto rozrolujte a lehce vyválejte, abyste je zformovali do čtverce (nebo obdélníku). Potřete ho směsí hub s cibulí tak, aby vám zůstal okraj po jedné (delší) straně volný. Houbovou směs posypte sýrem a těsto zarolujte podél kratší strany směrem k volnému okraji. Roládu potom nakrájejte na asi 3 cm vysoké špalíčky a přeneste je do muffinových formiček. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C na 20–25 minut a pak zdobte tymiánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů)