Borůvková buchta s limetovou polevou

Borůvková buchta s limetovou polevou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7695 kcal
Bílkoviny 143 g
Cukr 824 g
Tuky 405 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Borůvky a limety spolu skvěle ladí! Osvěžující buchta nadělá při nedělní odpolední kávě pořádnou parádu. 

Suroviny

máslo 340 g
změklé + na vymazání plechu
třtinový cukr 250 g
vejce 6 ks
mouka pšeničná hladká 440 g
kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
vanilkový extrakt 2 ČL
zakysaná smetana 150 g
borůvky 400 g
Na polevu
moučkový cukr 250 g
máslo 2 PL
změklé
limetová šťáva 2 PL
limetová kůra
ze 2-3 limet, nastrouhaná zesterem na nudličky

1 ředehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plech 25x38 cm s vyšším okrajem vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).

2 Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a vanilkový extrakt dejte do mísy. Vařečkou třete 2–3 minuty, až se těsto spojí a zesvětlá; pokud použijete elektrický hnětač, trvá to 1–2 minuty. Potom do těsta vetřete zakysanou smetanu a polovinu borůvek.

 

3 Směs přelijte do formy a uhlaďte do roviny. Posypte zbývajícími borůvkami a pečte 50 minut, dokud buchta pěkně nevyběhne a není na dotyk pevná a pružná. Nechte ji ve formě 10 minut chladnout. Pak moučník vyjměte z formy a nechte dochladnout, nejlépe na drátěné mřížce.

 

4 Na polevu utřete cukr s máslem. Pak přidejte limetovou šťávu, 1 lžíci horké vody a dobře promíchejte. Vychladlý koláč roz- krájejte, potřete polevou a posypte limetovou kůrou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit