Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvková buchta s limetovou polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7695 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 824 g
Tuky 405 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Borůvky a limety spolu skvěle ladí! Osvěžující buchta nadělá při nedělní odpolední kávě pořádnou parádu. 

Suroviny

máslo 340 g
změklé + na vymazání plechu
třtinový cukr 250 g
vejce 6 ks
kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
vanilkový extrakt 2 ČL
Na polevu
změklé
limetová šťáva 2 PL
ze 2-3 limet, nastrouhaná zesterem na nudličky

1 ředehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plech 25x38 cm s vyšším okrajem vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).

2 Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a vanilkový extrakt dejte do mísy. Vařečkou třete 2–3 minuty, až se těsto spojí a zesvětlá; pokud použijete elektrický hnětač, trvá to 1–2 minuty. Potom do těsta vetřete zakysanou smetanu a polovinu borůvek.

 

3 Směs přelijte do formy a uhlaďte do roviny. Posypte zbývajícími borůvkami a pečte 50 minut, dokud buchta pěkně nevyběhne a není na dotyk pevná a pružná. Nechte ji ve formě 10 minut chladnout. Pak moučník vyjměte z formy a nechte dochladnout, nejlépe na drátěné mřížce.

 

4 Na polevu utřete cukr s máslem. Pak přidejte limetovou šťávu, 1 lžíci horké vody a dobře promíchejte. Vychladlý koláč roz- krájejte, potřete polevou a posypte limetovou kůrou.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč