0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvková buchta s limetovou polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7695 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 824 g
Tuky 405 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Borůvky a limety spolu skvěle ladí! Osvěžující buchta nadělá při nedělní odpolední kávě pořádnou parádu. 

Suroviny

máslo 340 g
změklé + na vymazání plechu
třtinový cukr 250 g
vejce 6 ks
mouka pšeničná hladká 440 g
kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
vanilkový extrakt 2 ČL
Na polevu
moučkový cukr 250 g
máslo 2 PL
změklé
limetová šťáva 2 PL
limetová kůra
ze 2-3 limet, nastrouhaná zesterem na nudličky

1 ředehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plech 25x38 cm s vyšším okrajem vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).

2 Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a vanilkový extrakt dejte do mísy. Vařečkou třete 2–3 minuty, až se těsto spojí a zesvětlá; pokud použijete elektrický hnětač, trvá to 1–2 minuty. Potom do těsta vetřete zakysanou smetanu a polovinu borůvek.

 

3 Směs přelijte do formy a uhlaďte do roviny. Posypte zbývajícími borůvkami a pečte 50 minut, dokud buchta pěkně nevyběhne a není na dotyk pevná a pružná. Nechte ji ve formě 10 minut chladnout. Pak moučník vyjměte z formy a nechte dochladnout, nejlépe na drátěné mřížce.

 

4 Na polevu utřete cukr s máslem. Pak přidejte limetovou šťávu, 1 lžíci horké vody a dobře promíchejte. Vychladlý koláč roz- krájejte, potřete polevou a posypte limetovou kůrou.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč