Borůvková buchta s limetovou polevou

Borůvková buchta s limetovou polevou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7695 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 824 g
Tuky 405 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Borůvky a limety spolu skvěle ladí! Osvěžující buchta nadělá při nedělní odpolední kávě pořádnou parádu. 

Související recepty

Míša řezy

Moučník, který milují všechny generace. Kakaový pi...

Suroviny

máslo 340 g
změklé + na vymazání plechu
třtinový cukr 250 g
vejce 6 ks
mouka pšeničná hladká 440 g
kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
vanilkový extrakt 2 ČL
zakysaná smetana 150 g
borůvky 400 g
Na polevu
moučkový cukr 250 g
máslo 2 PL
změklé
limetová šťáva 2 PL
limetová kůra
ze 2-3 limet, nastrouhaná zesterem na nudličky

1 ředehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plech 25x38 cm s vyšším okrajem vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).

2 Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a vanilkový extrakt dejte do mísy. Vařečkou třete 2–3 minuty, až se těsto spojí a zesvětlá; pokud použijete elektrický hnětač, trvá to 1–2 minuty. Potom do těsta vetřete zakysanou smetanu a polovinu borůvek.

 

3 Směs přelijte do formy a uhlaďte do roviny. Posypte zbývajícími borůvkami a pečte 50 minut, dokud buchta pěkně nevyběhne a není na dotyk pevná a pružná. Nechte ji ve formě 10 minut chladnout. Pak moučník vyjměte z formy a nechte dochladnout, nejlépe na drátěné mřížce.

 

4 Na polevu utřete cukr s máslem. Pak přidejte limetovou šťávu, 1 lžíci horké vody a dobře promíchejte. Vychladlý koláč roz- krájejte, potřete polevou a posypte limetovou kůrou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit