0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 894 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 201 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Borůvky jsou skvělé samy o sobě, ale přidáním dalších ingrediencí může vzniknout zajímavá kombinace. Tím nejuniverzálnějším řešením jsou jablka.

Suroviny

borůvky 500 g
jablko 500 g
oloupaná, zbavená jádřinců
želírovací cukr 1 bal

Postup

1

Borůvky důkladně probereme a několikrát propereme v čisté vodě. Ovoce necháme okapat.

2

Umyté borůvky dáme do hrnce. Přidáme k nim na kostičky nakrájená jablka a dáme vařit. Za občasného promíchání vaříme asi 5 minut.

3

Přidáme želírovací cukr a za stálého míchání necháme rozpustit.

4

vařený džem hned naplníme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit