0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 894 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 201 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Borůvky jsou skvělé samy o sobě, ale přidáním dalších ingrediencí může vzniknout zajímavá kombinace. Tím nejuniverzálnějším řešením jsou jablka.

Suroviny

borůvky 500 g
jablko 500 g
oloupaná, zbavená jádřinců
želírovací cukr 1 bal

Postup

1

Borůvky důkladně probereme a několikrát propereme v čisté vodě. Ovoce necháme okapat.

2

Umyté borůvky dáme do hrnce. Přidáme k nim na kostičky nakrájená jablka a dáme vařit. Za občasného promíchání vaříme asi 5 minut.

3

Přidáme želírovací cukr a za stálého míchání necháme rozpustit.

4

vařený džem hned naplníme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit