Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip
Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1986 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 82 g
Tuky 136 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažené bramborové krokety, které jsou dědictvím portugalské kuchyně, se v Brazílii dělají na různé způsoby – ty původní jsou s treskou a v restauraci je tady můžete ochutnat pod názvem bolinhos de bacalhau. Ale ryby nejí každý, tak jsme na silvestra vsadili na osvědčenou kombinaci šunka–sýr–česnek.

Suroviny

Na bramborové krokety
varný typ C, oloupané a nakrájené na kousky
mléko 125 ml
vlažné
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 3 ks
velká
+ trocha navíc na obalení
čedar 100 g
vyzrálý (mature), nastrouhaný nahrubo
od kosti, nakrájená nadrobno
pažitka 1 svazek
nasekaná nadrobno
strouhanka panko
na obalení
rostlinný olej
na smažení
Na česnekový dip
tučná
česnek 2 stroužky
prolisované
pažitka 1 svazek
nasekaná nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Brambory dejte do středně velkého rendlíku se studenou vodou a vařte na středním ohni doměkka (asi 15–20 minut). Uvařené brambory sceďte a rozšťouchejte společně s máslem a mlékem. Osolte a opepřete. Vklepněte 1 vejce, přidejte 1 lžíci hladké mouky a čedar a ušlehejte do hladké kaše. Potom do základu kroketového těsta vmíchejte šunku a pažitku a nechte vychladnout.

2

Z vychladlé směsi tvořte koule o průměru zhruba 4 cm a obalujte je v trojobalu – nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných zbylých vejcích a nakonec ve strouhance panko.

3

Smažte po dávkách zvolna ve vysoké vrstvě oleje dozlatova (asi 7–8 minut). Usmažené krokety odkládejte na papírovou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Podávejte s česnekovým dipem smíchaným z uvedených surovin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč