Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip

Smažené bramborové krokety, které jsou dědictvím portugalské kuchyně, se v Brazílii dělají na různé způsoby – ty původní jsou s treskou a v restauraci je tady můžete ochutnat pod názvem bolinhos de bacalhau. Ale ryby nejí každý, tak jsme na silvestra vsadili na osvědčenou kombinaci šunka–sýr–česnek.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření 0:20
PT1M
Smažení 0:08 (1 dávka)
Brambory Latinskoamerická

Ingredience

    NA BRAMBOROVÉ KROKETY

    • 3 velké brambory (varný typ C), oloupané a nakrájené na kousky
    • 3 lžíce másla
    • 125 ml mléka, vlažného
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 3 velká vejce
    • 1 lžíce hladké mouky + navíc na obalení
    • 100 g vyzrálého (mature) čedaru, nastrouhaného nahrubo
    • 100 g vepřové šunky od kosti, nakrájené nadrobno
    • malý svazek pažitky, nasekaný nadrobno
    • strouhanka panko na obalení
    • rostlinný olej na smažení

    NA ČESNEKOVÝ DIP

    • 180 g tučné zakysané smetany
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • malý svazek pažitky, nasekaný nadrobno
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

1 Brambory dejte do středně velkého rendlíku se studenou vodou a vařte na středním ohni doměkka (asi 15–20 minut). Uvařené brambory sceďte a rozšťouchejte společně s máslem a mlékem. Osolte a opepřete. Vklepněte 1 vejce, přidejte 1 lžíci hladké mouky a čedar a ušlehejte do hladké kaše. Potom do základu kroketového těsta vmíchejte šunku a pažitku a nechte vychladnout.

2 Z vychladlé směsi tvořte koule o průměru zhruba 4 cm a obalujte je v trojobalu – nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných zbylých vejcích a nakonec ve strouhance panko.

3 Smažte po dávkách zvolna ve vysoké vrstvě oleje dozlatova (asi 7–8 minut). Usmažené krokety odkládejte na papírovou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Podávejte s česnekovým dipem smíchaným z uvedených surovin.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Korejské ‚suši‘ kimbap

Melounový salát

Hummus se salátem & tortillové chipsy

Paštika z kuřecích jater s pomerančovým likérem

Čedar, národní poklad Anglie

Přidat komentář