Kombinace melounu a parmské šunky funguje skvěle i v tomhle receptu, kde je oblíbená dvojice doplněná o dip a pesto.
Suroviny
krémový sýr
200
g
čerstvý (např. lučina)
smetana ke šlehání
200
ml
40%
sůl
meloun
600
g
vykrájené kuličky, nejlépe z různých druhů melounu (cantaloupe, žlutý…)
prosciutto
6
plátků
Na pesto
olivový olej panenský
2
PL
30 ml
med
1
PL
citronová šťáva
z 1/2 citronu
balzamikový ocet bílý
1
ČL
bazalka
2
hrsti
+ pár lístků navíc na ozdobení
piniové oříšky
1
PL
opražené nasucho
sůl
1 Na pesto rozmixujte všechny uvedené přísady dohladka, osolte podle chuti.
2 Čerstvý smetanový sýr dejte do mísy a prošlehejte ho dohladka. V další míse ušlehejte smetanu dotuha. Pak ji zlehka po částech zapracujte do sýra a spojte do nadýchaného dipu, osolte podle chuti.
3 Vzniklý dip rovnoměrně rozdělte do 6 sklenek. Na něj navrstvěte melounové kuličky a zakončete plátkem prosciutta.
4 Těsně před podáváním zalijte skleničky pestem a ozdobte lístky bazalky.