Melounový salát

Melounový salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 6 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3661 kcal
Bílkoviny 284 g
Cukr 67 g
Tuky 268 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace melounu a parmské šunky funguje skvěle i v tomhle receptu, kde je oblíbená dvojice doplněná o dip a pesto.

Suroviny

krémový sýr 200 g
čerstvého (např. lučiny)
smetana ke šlehání 200 ml
40%
sůl
meloun 600 g
kuliček nejlépe z různých druhů melounu (cantaloupe, žlutý…)
prosciutto 6 plátků
Na pesto
olivový olej 30 ml
panenského
med 1 PL
citronová štáva
z půlky citronu
balzamikový ocet 1 PL
bílého
bazalka 2 hrsti
lístky a pár navíc na ozdobení
piniové oříšky 1 PL
opražených nasucho
sůl

Na pesto rozmixujte všechny uvedené přísady dohladka, osolte podle chuti.

Čerstvý smetanový sýr dejte do mísy a prošlehejte ho dohladka. V další míse ušlehejte smetanu dotuha. Pak ji zlehka po částech zapracujte do sýra a spojte do nadýchaného dipu, osolte podle chuti.

3 Vzniklý dip rovnoměrně rozdělte do 6 sklenek. Na něj navrstvěte melounové kuličky a zakončete plátkem prosciutta.

4 Těsně před podáváním zalijte skleničky pestem a ozdobte lístky bazalky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit