Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Melounový salát

Kombinace melounu a parmské šunky funguje skvěle i v tomhle receptu, kde je oblíbená dvojice doplněná o dip a pesto.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6 skleniček
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Chuťovka

Ingredience

    • 200 g čerstvého smetanového sýra (např. lučiny)
    • 200 ml smetany ke šlehání (40%)
    • sůl
    • cca 600 g kuliček nejlépe z různých druhů melounu (cantaloupe, žlutý…)
    • 6 plátků prosciutta

    NA PESTO

    • 30 ml (2 lžíce) panenského olivového oleje
    • 1 lžíce medu
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1 lžička bílého balzamikového octa
    • 2 velké hrsti bazalkových lístků + pár lístků na ozdobení
    • 1 lžíce piniových oříšků, opražených nasucho
    • sůl

Příprava jídla

Na pesto rozmixujte všechny uvedené přísady dohladka, osolte podle chuti.

Čerstvý smetanový sýr dejte do mísy a prošlehejte ho dohladka. V další míse ušlehejte smetanu dotuha. Pak ji zlehka po částech zapracujte do sýra a spojte do nadýchaného dipu, osolte podle chuti.

3 Vzniklý dip rovnoměrně rozdělte do 6 sklenek. Na něj navrstvěte melounové kuličky a zakončete plátkem prosciutta.

4 Těsně před podáváním zalijte skleničky pestem a ozdobte lístky bazalky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Korejské ‚suši‘ kimbap

Hummus se salátem & tortillové chipsy

Paštika z kuřecích jater s pomerančovým likérem

Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip

Přidat komentář