Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Melounový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 6 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3626 kcal
Bílkoviny 284 g
Sacharidy 64 g
Tuky 268 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace melounu a parmské šunky funguje skvěle i v tomhle receptu, kde je oblíbená dvojice doplněná o dip a pesto.

Suroviny

čerstvý (např. lučina)
sůl
meloun 600 g
vykrájené kuličky, nejlépe z různých druhů melounu (cantaloupe, žlutý…)
prosciutto 6 plátků
Na pesto
olivový olej panenský 2 PL
30 ml
med 1 PL
z 1/2 citronu
balzamikový ocet bílý 1 ČL
bazalka 2 hrsti
+ pár lístků navíc na ozdobení
piniové oříšky 1 PL
opražené nasucho
sůl

Postup

1

Na pesto rozmixujte všechny uvedené přísady dohladka, osolte podle chuti.

2

Čerstvý smetanový sýr dejte do mísy a prošlehejte ho dohladka. V další míse ušlehejte smetanu dotuha. Pak ji zlehka po částech zapracujte do sýra a spojte do nadýchaného dipu, osolte podle chuti.

3

Vzniklý dip rovnoměrně rozdělte do 6 sklenek. Na něj navrstvěte melounové kuličky a zakončete plátkem prosciutta.

4

Těsně před podáváním zalijte skleničky pestem a ozdobte lístky bazalky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...