
Melounový salát
Kombinace melounu a parmské šunky funguje skvěle i v tomhle receptu, kde je oblíbená dvojice doplněná o dip a pesto.
Vydání: 2020/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 200 g čerstvého smetanového sýra (např. lučiny)
- 200 ml smetany ke šlehání (40%)
- sůl
- cca 600 g kuliček nejlépe z různých druhů melounu (cantaloupe, žlutý…)
- 6 plátků prosciutta
- 30 ml (2 lžíce) panenského olivového oleje
- 1 lžíce medu
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžička bílého balzamikového octa
- 2 velké hrsti bazalkových lístků + pár lístků na ozdobení
- 1 lžíce piniových oříšků, opražených nasucho
- sůl
NA PESTO
Příprava jídla
1 Na pesto rozmixujte všechny uvedené přísady dohladka, osolte podle chuti.
2 Čerstvý smetanový sýr dejte do mísy a prošlehejte ho dohladka. V další míse ušlehejte smetanu dotuha. Pak ji zlehka po částech zapracujte do sýra a spojte do nadýchaného dipu, osolte podle chuti.
3 Vzniklý dip rovnoměrně rozdělte do 6 sklenek. Na něj navrstvěte melounové kuličky a zakončete plátkem prosciutta.
4 Těsně před podáváním zalijte skleničky pestem a ozdobte lístky bazalky.
Přidat komentář