0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hummus se salátem & tortillové chipsy

Hummus se salátem & tortillové chipsy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hummus se salátem & tortillové chipsy

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2351 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 212 g
Tuky 110 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na hummus existuje nespočet, proto ochutnávejte a vylaďte si ten svůj podle vlastních představ.

Suroviny

Na hummus
cizrna 300 g
z konzervy, scezená a propláchnutá
česnek 2 stroužky
oloupané
římský kmín 0.5 ČL
mletý
tahini 3 PL
pasta ze sezamových semínek
olivový olej 50 ml
citronová štáva
z 1/2 citronu nebo podle chuti
sůl
Na salát
cizrna 100 g
z konzervy, scezená a propláchnutá
rajčata cherry 1 hrst
barevná (červená, oranžová, žlutá), nakrájená na čtvrtky
papriky pečené, v oleji 0.5 ks
na malé kousky
olivy zelené 0.5 hrsti
vypeckované
olivy černé 0.5 hrsti
vypeckované
petrželka 1 svazek
kudrnka
Na dokončení
sýr feta 50 g
nebo balkánský sýr
paprika sladká 1 špetka
mletá
olivový olej extra panenský
nachos
tortillové chipsy solené, k podávání

Postup

1

Všechny ingredience na hummus vložte do mixéru, osolte podle chuti a rozmixujte dohladka, podle potřeby nařeďte trochou čerstvé vody, abyste dosáhli hladké nadýchané konzistence.

2

Na salát v míse zlehka promíchejte cizrnu, nakrájená cherry rajčátka a pečenou červenou papriku, olivy a petrželku.

3

Na oválný talíř naservírujte hummus, na něj navršte salát, na salát rozdrobte sýr. Vše posypte mletou sladkou paprikou a zakápněte olivovým olejem. Podávejte se solenými tortillovými chipsy.

NĚCO NAVÍC
Tuhle dobrotu můžete podávat i jako chlebíčky. Žitný chléb potřete silnou vrstvou hummusu, navrch navrstvěte salát, rozdrobte fetu a posypte mletou sladkou paprikou.

Související články

Hummus: lahodná pomazánka s nešťastným názvem
  • Zajímavosti

Hummus: lahodná pomazánka s nešťastným názvem

Na první pohled by se mohlo zdát, že pojmenovat pokrm názvem hummus se rovná gastronomické sebevraždě. V případě cizrnové pomazánky se však ukázalo, že trochu nešťastný název může odkazovat k delikátní chuti, které se jen tak něco nevyrovná...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit