Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hummus se salátem & tortillové chipsy

Hummus se salátem & tortillové chipsy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hummus se salátem & tortillové chipsy

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2351 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 212 g
Tuky 110 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na hummus existuje nespočet, proto ochutnávejte a vylaďte si ten svůj podle vlastních představ.

Suroviny

Na hummus
cizrna 300 g
z konzervy, scezená a propláchnutá
česnek 2 stroužky
oloupané
římský kmín ½ ČL
mletý
pasta ze sezamových semínek
olivový olej 50 ml
citronová šťáva
z 1/2 citronu nebo podle chuti
sůl
Na salát
cizrna 100 g
z konzervy, scezená a propláchnutá
rajčata cherry 1 hrst
barevná (červená, oranžová, žlutá), nakrájená na čtvrtky
papriky pečené, v oleji ½ ks
na malé kousky
vypeckované
vypeckované
petrželka 1 svazek
kudrnka
Na dokončení
nebo balkánský sýr
paprika mletá sladká 1 špetka
mletá
olivový olej extra panenský
nachos
tortillové chipsy solené, k podávání

Postup

1

Všechny ingredience na hummus vložte do mixéru, osolte podle chuti a rozmixujte dohladka, podle potřeby nařeďte trochou čerstvé vody, abyste dosáhli hladké nadýchané konzistence.

2

Na salát v míse zlehka promíchejte cizrnu, nakrájená cherry rajčátka a pečenou červenou papriku, olivy a petrželku.

3

Na oválný talíř naservírujte hummus, na něj navršte salát, na salát rozdrobte sýr. Vše posypte mletou sladkou paprikou a zakápněte olivovým olejem. Podávejte se solenými tortillovými chipsy.

NĚCO NAVÍC
Tuhle dobrotu můžete podávat i jako chlebíčky. Žitný chléb potřete silnou vrstvou hummusu, navrch navrstvěte salát, rozdrobte fetu a posypte mletou sladkou paprikou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč