Hummus se salátem & tortillové chipsy

Hummus se salátem & tortillové chipsy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2284 kcal
Bílkoviny 100 g
Cukr 208 g
Tuky 105 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na hummus existuje nespočet, proto ochutnávejte a vylaďte si ten svůj podle vlastních představ.

Suroviny

Na hummus
cizrna 300 g
z konzervy, scezená a propláchnutá
česnek 1 stroužek
oloupané
římský kmín 0.5 ČL
mletý
tahini 3 PL
pasta ze sezamových semínek
olivový olej 50 ml
citronová štáva
z půlky citronu
sůl
Na salát
cizrna 100 g
z konzervy, scezené a propláchnuté
rajčata cherry hrst
velká hrst barevných (červených, oranžových, žlutých), nakrájených na čtvrtky
paprika červená 0.5 ks
pečené, naložené v oleji, nakrájená na malé kousky
olivy zelené hrst
barevných, vypeckovaných
petrželka svazek
kudrnka, malý svazek
Na dokončení
feta 50 g
nebo balkánský sýr
paprika sladká špetka
mletá
olivový olej
panenský
tortilla
tortillové chipsy solené, k podávání

1 Všechny ingredience na hummus vložte do mixéru, osolte podle chuti a rozmixujte dohladka, podle potřeby nařeďte trochou čerstvé vody, abyste dosáhli hladké nadýchané konzistence.

2 Na salát v míse zlehka promíchejte cizrnu, nakrájená cherry rajčátka a pečenou červenou papriku, olivy a petrželku.

3 Na oválný talíř naservírujte hummus, na něj navršte salát, na salát rozdrobte sýr. Vše posypte mletou sladkou paprikou a zakápněte olivovým olejem. Podávejte se solenými tortillovými chipsy.

NĚCO NAVÍC
Tuhle dobrotu můžete podávat i jako chlebíčky. Žitný chléb potřete silnou vrstvou hummusu, navrch navrstvěte salát, rozdrobte fetu a posypte mletou sladkou paprikou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit