0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip

Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1986 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 82 g
Tuky 136 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažené bramborové krokety, které jsou dědictvím portugalské kuchyně, se v Brazílii dělají na různé způsoby – ty původní jsou s treskou a v restauraci je tady můžete ochutnat pod názvem bolinhos de bacalhau. Ale ryby nejí každý, tak jsme na silvestra vsadili na osvědčenou kombinaci šunka–sýr–česnek.

Suroviny

Na bramborové krokety
brambory 3 ks
varný typ C, oloupané a nakrájené na kousky
máslo 3 PL
mléko 125 ml
vlažné
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 3 ks
velká
mouka pšeničná hladká 1 PL
+ trocha navíc na obalení
čedar 100 g
vyzrálý (mature), nastrouhaný nahrubo
od kosti, nakrájená nadrobno
pažitka 1 svazek
nasekaná nadrobno
strouhanka panko
na obalení
rostlinný olej
na smažení
Na česnekový dip
tučná
česnek 2 stroužky
prolisované
pažitka 1 svazek
nasekaná nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory dejte do středně velkého rendlíku se studenou vodou a vařte na středním ohni doměkka (asi 15–20 minut). Uvařené brambory sceďte a rozšťouchejte společně s máslem a mlékem. Osolte a opepřete. Vklepněte 1 vejce, přidejte 1 lžíci hladké mouky a čedar a ušlehejte do hladké kaše. Potom do základu kroketového těsta vmíchejte šunku a pažitku a nechte vychladnout.

2 Z vychladlé směsi tvořte koule o průměru zhruba 4 cm a obalujte je v trojobalu – nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných zbylých vejcích a nakonec ve strouhance panko.

3 Smažte po dávkách zvolna ve vysoké vrstvě oleje dozlatova (asi 7–8 minut). Usmažené krokety odkládejte na papírovou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Podávejte s česnekovým dipem smíchaným z uvedených surovin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč