0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip

Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1986 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 82 g
Tuky 136 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažené bramborové krokety, které jsou dědictvím portugalské kuchyně, se v Brazílii dělají na různé způsoby – ty původní jsou s treskou a v restauraci je tady můžete ochutnat pod názvem bolinhos de bacalhau. Ale ryby nejí každý, tak jsme na silvestra vsadili na osvědčenou kombinaci šunka–sýr–česnek.

Suroviny

Na bramborové krokety
brambory 3 ks
varný typ C, oloupané a nakrájené na kousky
máslo 3 PL
mléko 125 ml
vlažné
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 3 ks
velká
mouka pšeničná hladká 1 PL
+ trocha navíc na obalení
čedar 100 g
vyzrálý (mature), nastrouhaný nahrubo
šunka vepřová 100 g
od kosti, nakrájená nadrobno
pažitka 1 svazek
nasekaná nadrobno
strouhanka panko
na obalení
rostlinný olej
na smažení
Na česnekový dip
zakysaná smetana 180 g
tučná
česnek 2 stroužky
prolisované
pažitka 1 svazek
nasekaná nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory dejte do středně velkého rendlíku se studenou vodou a vařte na středním ohni doměkka (asi 15–20 minut). Uvařené brambory sceďte a rozšťouchejte společně s máslem a mlékem. Osolte a opepřete. Vklepněte 1 vejce, přidejte 1 lžíci hladké mouky a čedar a ušlehejte do hladké kaše. Potom do základu kroketového těsta vmíchejte šunku a pažitku a nechte vychladnout.

2 Z vychladlé směsi tvořte koule o průměru zhruba 4 cm a obalujte je v trojobalu – nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných zbylých vejcích a nakonec ve strouhance panko.

3 Smažte po dávkách zvolna ve vysoké vrstvě oleje dozlatova (asi 7–8 minut). Usmažené krokety odkládejte na papírovou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Podávejte s česnekovým dipem smíchaným z uvedených surovin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit