Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bramborový salát s kysaným zelím

Bramborový salát s kysaným zelím

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 570 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 119 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento salát je skvělý k opečené vinné klobáse.

Suroviny

brambory 500 g
vařené ve slupce, oloupané
zelí kysané 120 g
červené, pokrájené, okapané
jarní cibulka 2 ks
cibule 1 ks
menší
4 ks
nakládáná okurka střední
sůl
k dochucení
pepř
čerstvě mletý, k dochucení
nálev z okurek na dochucení, možno nahradit horkou vodu s trochou octa

500 g brambor, vařených ve slupce a oloupaných, nakrájejte na kostičky. Smíchejte se 120 g (červeného) kysaného zelí, pokrájeného a okapaného, a 2 jarními cibulkami (či 1 menší cibulí) nasekanými najemno a kostičkami ze 4 středních nakládaných okurek. Osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem. Zvlhčete prohřátým nálevem z okurek či horkou vodou s trochou octa. Promíchejte. Může se jíst hned, i odleželý. 

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit