0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborový salát s kysaným zelím

Bramborový salát s kysaným zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborový salát s kysaným zelím

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 686 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 147 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento salát je skvělý k opečené vinné klobáse.

Suroviny

brambory 500 g
vařené ve slupce, oloupané
zelí kysané 120 g
červené, pokrájené, okapané
jarní cibulka 2 ks
cibule 1 ks
menší
okurky nakládané 4 ks
střední
sůl
k dochucení
pepř
čerstvě mletý, k dochucení
lák z okurek
na dochucení, možno nahradit horkou vodu s trochou octa

500 g brambor, vařených ve slupce a oloupaných, nakrájejte na kostičky. Smíchejte se 120 g (červeného) kysaného zelí, pokrájeného a okapaného, a 2 jarními cibulkami (či 1 menší cibulí) nasekanými najemno a kostičkami ze 4 středních nakládaných okurek. Osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem. Zvlhčete prohřátým nálevem z okurek či horkou vodou s trochou octa. Promíchejte. Může se jíst hned, i odleželý. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč