Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát s kysaným zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 686 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 147 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento salát je skvělý k opečené vinné klobáse.

Suroviny

vařené ve slupce, oloupané
zelí kysané 120 g
červené, pokrájené, okapané
jarní cibulka 2 ks
menší
střední
sůl
k dochucení
pepř
čerstvě mletý, k dochucení
na dochucení, možno nahradit horkou vodu s trochou octa

Postup

1

500 g brambor, vařených ve slupce a oloupaných, nakrájejte na kostičky. Smíchejte se 120 g (červeného) kysaného zelí, pokrájeného a okapaného, a 2 jarními cibulkami (či 1 menší cibulí) nasekanými najemno a kostičkami ze 4 středních nakládaných okurek. Osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem. Zvlhčete prohřátým nálevem z okurek či horkou vodou s trochou octa. Promíchejte. Může se jíst hned, i odleželý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...