Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s lákem z okurek

Nálev neboli lák z okurek se obvykle připravuje ze směsi vody s octem, cukru, soli a koření. Okurky nakládačky a jiná zelenina nebo houby se lákem konzervují a po čase přejímají jeho chuť. Je proto i sám o sobě, když dojíme okurky, skvělým ochucovadlem. Můžete ho přilít do bramborového či jiného zeleninového salátu, přidat do zálivek, omáček a marinád – podobně jako byste použili například citron nebo ocet. Můžete ho také opakovaně použít k naložení další zeleniny.

Související články

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...