Že bramborový salát patří pouze na vánoční stůl? S tím si troufáme nesouhlasit. Co třeba ho použít jako nátěrku na chlebíčky, základ pro ruské vejce nebo si ho dát jen tak s rohlíkem jako studenou večeři? Uznejte, že příležitostí k tomu, jak si pochutnat na tomto jednoduchém bramborovém salátu je víc než dost. A pokud na jeho přípravu potřebujete recept, zde nabízíme náš osvědčený.
Suroviny
Postup
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale nesmějí se rozvařit, přibližně 20–30 minut od dosažení varu. Částečně zchladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky.
Očistěte mrkev a petržel. Uvařte tak, aby zůstaly pevné. Nakrájejte na drobné kostičky.
Potom nakrájejte nadrobno okurky a oloupanou šalotku. Snažte se, aby byly všechny kostičky stejně velké. Pokud chcete použít vejce, také je nakrájejte na kostky.
Majonézu rozmíchejte s hořčicí a se 6 lžícemi láku.
Všechny suroviny dejte do dostatečně velké a široké mísy. Zalijte majonézou a opatrně vše společně promíchejte. Nejlépe se to dělá rukama, kdy se podebírají suroviny naspodu mísy.
Ochutnejte, zda není potřeba salát dokyselit či dosolit, a uložte ho do chladu rozležet.