0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
bramborovy salat
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4058 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 388 g
Tuky 241 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S vyladěnou lasikou zazáříte i o Velikonocích!

Suroviny

brambory 1.5 kg
lojovité, varný typ A
sůl
pepř
mletý
mrkev 3 ks
velká
petržel 2 ks
okurky nakládané 6 ks
navíc lák dle potřeby
šalotka 1 ks
možno nahradit malou cibulí, oloupaná
vejce 2 ks
uvařená natvrdo (nemusejí být)
majonéza 300 g
nebo podle chuti
hořčice plnotučná 1 ČL
mražený hrášek g
povařený podle návodu, nebo 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, okapaná

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale nesmějí se rozvařit; trvá to asi 20–30 minut od dosažení varu. Částečně zchladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky

2

Očistěte mrkev a petržel a také je uvařte tak, aby zůstaly pevné. Nakrájejte na drobné kostičky. Potom nakrájejte nadrobno okurky a šalotku – snažte se, aby byly všechny kostičky stejně velké. Vejce, pokud je chcete použít, také nakrájejte na kostky.

3

Majonézu rozmíchejte s asi 6 lžícemi láku a s hořčicí. Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu brambor, osolte je a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených nakrájených přísad a hrášku a polijte čtvrtinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad.

4

Pak opatrně podeberte rukama brambory naspodu mísy a vše krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba salát dokyselit či dosolit, a uložte ho do chladu rozležet.

Související články

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit