Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Coby příloha salát vystačí pro 4 osoby, pokud ho povýšíte na hlavní jídlo, pochutnají si na něm 2 lidé.

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Salát

Ingredience

    • 500 g nových nebo drobných salátových (varný typ A) brambor
    • sůl

    NA DRESINK

    • 100 g anglické či gazdovské slaniny, nakrájené na kostičky
    • 4 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
    • 4 lžíce zakysané smetany
    • 50 g roquefortu či jiného sýra s modrou plísní, rozdrobeného nebo nakrájeného na kostičky

Příprava jídla

1 Brambory vydrhněte kartáčkem, větší nakrájejte na půl či na čtvrtky. Uvařte je v osolené vodě doměkka (méně je více), trvá to okolo 20 minut. Důkladně sceďte.

2 Slaninu opečte na pánvi dokřupava a dozlatova, pak ji nechte zchladnout. V míse smíchejte 3/4 jarních cibulek (včetně zelených částí), zakysanou smetanu a sýr s modrou plísní, ten přitom rozmačkejte. Promíchejte s bramborami a většinou slaniny. Podávejte posypané zbývající slaninou a cibulkou. 

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový salát à la korunovační kuře

Bramborový salát s bylinkovou zálivkou à la vinaigrette

Bramborový salát ve stylu newyorských deli

REKLAMA

Přidat komentář