Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory salsa verde
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3926 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 306 g
Tuky 190 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální jarní příloha nebo lehounké jídlo

Suroviny

brambory 1,5 kg
malé kulaté
Na salsu verde
česnek 2 stroužky
kapary hrst
ančovičky (konzerva) 6 ks
petrželka 2 hrsti
čerstvá
bazalka 1 svazek
čerstvá
hořčice dijonská 1 PL
vinný ocet bílý 50 ml
olivový olej 120 ml
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě namletý

Postup

1

Brambory uvařte a sceďte. Ingredience na salsu verde nakrájejte na velmi drobné kousky a v míse k nim přidejte hořčici a ocet. Nakonec přilévejte olej, ochuťte solí a pepřem.

2

Vzniklou omáčkou polijte brambory a důkladně promíchejte.

NĚCO NAVÍC: Salsa verde je vynikající ke grilovanému, pečenému i vařenému masu, k zelenině, ale i k rybám. Brzy se ovšem kazí, takže ji spíš dávejte až na jednotlivé porce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...