0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebíček tuňák, vejce & salsa verde

Chlebíček tuňák, vejce & salsa verde

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2954 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 313 g
Tuky 90 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O pomazánku se v redakci div nestrhla rvačka…

Suroviny

chleba 0.5 hrnku
rozdrobený, světlý např. benátský
cibule 1 ks
malá, nadrobno
citronová štáva 2 PL
krémový sýr 50 g
lučina
zakysaná smetana 2 PL
sardelky 80 g
tuňák (konzerva) 200 g
plechovka, slitý
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
vejce 4 ks
chleba 4 plátky
salát 50 g
frisée
Na salsu verde
pažitka 2 PL
kopr 2 PL
pažitka 2 PL
kapary 1 PL
česnek 1 stroužek
drcený
balzamikový ocet bílý 2 PL
lze nahradit běžným vinným octem
olivový olej extra panenský 1 PL

1 Chlebové drobky pokropte 60 ml studené vody a nechte 10 minut odpočinout. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu a dejte je do kuchyňského robotu. Přidejte cibuli, citronovou šťávu, lučinu, zakysanou smetanu a sardelky a vše rozmixujte. Vmíchejte rozdrobeného tuňáka, osolte a opepřete.

2 Přísady na salsu verde rozsekejte v robotu nahrubo.

3 Vejce dejte do vroucí vody a vařte 6 minut. Zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Chleby pomažte tuňákovou směsí, šikmo rozkrojte, ozdobte frisée, rozpůlenými vejci a pokapejte salsou verde.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit