Chlebíček tuňák, vejce & salsa verde

Chlebíček tuňák, vejce & salsa verde

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2877 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 312 g
Tuky 84 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O pomazánku se v redakci div nestrhla rvačka…

Suroviny

chleba 0.5 hrnku
rozdrobený, světlý např. benátský
cibule 1 ks
malá, nadrobno
citronová štáva 2 PL
50 g
lučina
zakysaná smetana 2 PL
sardelky 80 g
tuňák (konzerva) 200 g
plechovka, slitý
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
vejce 4 ks
chleba 4 plátky
50 g
salát frisée
Na salsu verde
petrželka 2 PL
nasekaná
kopr 2 PL
pažitka 2 PL
kapary 1 PL
česnek 1 stroužek
drcený
balzamikový ocet bílý 2 PL
lze nahradit běžným vinným octem
olivový olej extra panenský 1 PL

1 Chlebové drobky pokropte 60 ml studené vody a nechte 10 minut odpočinout. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu a dejte je do kuchyňského robotu. Přidejte cibuli, citronovou šťávu, lučinu, zakysanou smetanu a sardelky a vše rozmixujte. Vmíchejte rozdrobeného tuňáka, osolte a opepřete.

2 Přísady na salsu verde rozsekejte v robotu nahrubo.

3 Vejce dejte do vroucí vody a vařte 6 minut. Zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Chleby pomažte tuňákovou směsí, šikmo rozkrojte, ozdobte frisée, rozpůlenými vejci a pokapejte salsou verde.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit