Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíček tuňák, vejce & salsa verde

Chlebíček tuňák, vejce & salsa verde

1.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2947 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 313 g
Tuky 88 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O pomazánku se v redakci div nestrhla rvačka…

Související recepty

Suroviny

chleba ½ hrnku
rozdrobený, světlý např. benátský
malá, nadrobno
lučina
ančovičky (konzerva) 80 g
tuňák (konzerva) 200 g
plechovka, slitý
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
vejce 4 ks
chleba 4 plátky
salát 50 g
frisée
Na salsu verde
pažitka 2 PL
kopr 2 PL
pažitka 2 PL
kapary 1 PL
česnek 1 stroužek
drcený
balzamikový ocet bílý 2 PL
lze nahradit běžným vinným octem
olivový olej extra panenský 1 PL

Postup

1

Chlebové drobky pokropte 60 ml studené vody a nechte 10 minut odpočinout. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu a dejte je do kuchyňského robotu. Přidejte cibuli, citronovou šťávu, lučinu, zakysanou smetanu a sardelky a vše rozmixujte. Vmíchejte rozdrobeného tuňáka, osolte a opepřete.

2

Přísady na salsu verde rozsekejte v robotu nahrubo.

3

Vejce dejte do vroucí vody a vařte 6 minut. Zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Chleby pomažte tuňákovou směsí, šikmo rozkrojte, ozdobte frisée, rozpůlenými vejci a pokapejte salsou verde.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...