O pomazánku se v redakci div nestrhla rvačka…
Suroviny
chleba
½
hrnku
rozdrobený, světlý např. benátský
cibule
1
ks
malá, nadrobno
citronová šťáva
2
PL
krémový sýr
50
g
lučina
zakysaná smetana
2
PL
ančovičky (konzerva)
80
g
tuňák (konzerva)
200
g
plechovka, slitý
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
vejce
4
ks
chleba
4
plátky
salát
50
g
frisée
Na salsu verde
pažitka
2
PL
kopr
2
PL
pažitka
2
PL
kapary
1
PL
česnek
1
stroužek
drcený
balzamikový ocet bílý
2
PL
lze nahradit běžným vinným octem
olivový olej extra panenský
1
PL
Postup
1
Chlebové drobky pokropte 60 ml studené vody a nechte 10 minut odpočinout. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu a dejte je do kuchyňského robotu. Přidejte cibuli, citronovou šťávu, lučinu, zakysanou smetanu a sardelky a vše rozmixujte. Vmíchejte rozdrobeného tuňáka, osolte a opepřete.
2
Přísady na salsu verde rozsekejte v robotu nahrubo.
3
Vejce dejte do vroucí vody a vařte 6 minut. Zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Chleby pomažte tuňákovou směsí, šikmo rozkrojte, ozdobte frisée, rozpůlenými vejci a pokapejte salsou verde.